Quantcast
Channel: Motionscykelløb | AltomCykling.dk
Viewing all 184 articles
Browse latest View live

Kirke, kloster og Kronborg – Hell-singør 2017

$
0
0

Som navnet antyder, er CCK’s forårsklassiker en hyldest til proffernes Paris-Roubaix senere samme dag. Løbet har dog i den grad også sit eget touch. Prominente brostensspecialister som Lars Michelsen og Frank Høj har kæmpet med om sejr, mens Mogens Frej har ageret præmieoverrækker. Scenen sættes desuden af de lokalhistoriske omgivelser, som rytterne føres igennem på rutens 39,5 km loop.

Gæsteskribent: Nils Eigil Bradtberg // Foto: En Forårsdag i Hell´singør 

Vekslen mellem asfalt, skov og brosten, gør løbet til en urytmisk affære, hvor alle får vind på snuden. At vinderen hædres med stykke af Kronborg er et prik over i’et. Hertil forenes deltagerne med varm kaffe og pandekager i målområdet. En forårsdag i Hell-singør er mere end en efterligning, trods mere end 400 deltagere, lykkedes det alligevel arrangørerne at løfte deltagerne væk fra lugten af masseproduktion, og kæle for nærheden.

Ruten består af 2 omgange på 39 kilometer, som man kan køre én eller 2 gange, kører du to omgange som vi skal, skal du forcere 1 km. på store skovsten/brosten, 18 km. på store grusstens-/jordstier og 59  km. på asfaltveje

En forårsdag i Hell´singør – oplevet fra fronten af løbet.

Klokken er 9:30 og den gulklædte racemarschal gasser op. Sidste indånding og taktiske afvejning. Hvem står ved fronten og hvem vil sidde med i løbets afgørende momenter? De seriøse bejlere står klar i front, bagved fornemmes den løsslupne og fantastiske stemning. For alle gælder det, at forude venter en kamp – på power, teknik og taktik. 

Pave 1 – 4 km. 2 stjerner ud af 3. Efter 1500 meters masterkørsel, hvor positionskamp er på dagsordenen, rammer fronten – som en raket – indgangen til pave 1. Rytterne sidder tæt på den snoede grussti, der afløses af en blød skovsti, der går videre over i åbent landskab på løs grus. Hastigheden sniger sig op omkring 42-43 km/t. Bagude sker der markante udskilninger. Der forceres ud af sving og passager. I fronten er der konsensus; udskilning eliminerer muligheden for styrt. Én og en udstrækkes feltet med drypvise huller. Da fronten rammer asfalten igen (med halveret antal drikkedunke), er det tid til at gøre status.

Pave 2 – 5 km. 3 stjerner ud af 3. En kort status fortæller, at feltet består af godt 30 ryttere. Mange sidder i rød zone og prøver at finde sig til rette. Der skal skabes overskud inden pave 2. Farten skrues dog op igen. Positionskampen om at nå skovstierne som første mand indledes. Nicolai Norild og jeg har skabt et lille hul. Vi har første valg på det udfordrende underlag. Farten skrues op bagude, foran byder ’lille Arenberg’ os velkommen – 500 meters rystetur, hvor feltets størrelse kan reduceres yderligere.

Forrest sidder cross- og MTB specialister. De ved, hvor de hårde brosten skal drejes, og hvordan momentet holdes. Ryttere slipper og snart tæller feltet blot 15-20 mand. Nogle sidder med for overlevelse og følger frontens dagsorden. Fronten dikterer derimod, hvad der skal ske. Et kort overblik fortæller, at landevejsryttere som Nicolai Norild, Henrik Andersen, Mark Petersen, Carl Erik mfl. og undertegende, er at finde, samt ’skov’ eliten ifa. Morten Lautesen og Jacob Lindsel. Farten aftager, ryttere kommer op for en stund.

Ålsgaarde. Efter et længere stykke asfalt, skrues farten op. Foran venter en indsnævring. 300 meter med 17 %. Indsnævring i vejen betyder, at deres køres 1 og 1. Flaskehals, rå power og hul. Fronten tæller blot 8-10 mand. Kæden holdes stram. Ryttere springer over, men angreb sættes ind.

Pave 3 – 3 km. 1 stjerne ud af 3. Gruppen er intakt, men de mange små ryk er ved at sætte sig. Landevejsrytterne har overtaget på de godt 3 km grus.

Vi kører mod Helsingør – Kronborg kommer tættere og varsler storhed. Med 2 km til mål indsnævres vejen igen. Fra landevej passeres togbane og rytterne føres videre ind på gangsti. Et skrapt venstresving og 50 meter med 20 %. Herefter mere spiselige 6-7 % de sidste 200 meter frem mod mål. Publikum hepper, vi runder mål, det var én omgang.

Afgørelsen: Kort efter målpassage stikker jeg – får hul og øger. Forfølgerne kan ikke blive enige, hvorefter Norild stikker fra bagerste position og gør mig selskab. Det er hans hjemmebane, men med løbshistorikken i min favør. Vi indfinder i en rytme, med opmuntrende kommunikation og fælles vilje om at holde de 6 forfølgere bag os. Vi øger gradvist med bevidsthed om, at vi på den svære passage af ’lille Arenberg’ vil miste lidt tid.

Skoven er i forfølgernes favør, landevejen i vores. Vi øger i tid, vi går fra at tælle sekunder til minutter. Det skal afgøres mellem os to. Mine føringer bliver længere og hårdere. Nicolais ansigt viser, at hans offensive kørsel er ved at sætte sine spor. Ved Ålsgaarde sætter jeg hugget ind – Norild slipper hjulet. Med 20-30 meter til toppen accelerer vi begge – han for at lukke, jeg for at øge. Det handler om tråd, sekunder. Jeg øger. Syren køres ud og der én vej. Kronborg rammer mit syn og jeg skruer farten op 46-47 km/t.

Samtlige 6 paveer er tilbagelagt, 5 km igen. Jeg har tid til at nyde sejren. Finalen er blevet afviklet på Ålsgaarde stigningen og det efterfølgende interval, og jeg kan nyde momentet af indfrielse.

Bagude kommer rytterne i mål – en og en. Norild kæmper sig flot i mål på en andenplads, Morten Lautesen som nr 3, mens Mark Petersen indtager 4 pladsen. Vi taler taktik, disponeringer – og stemningen er god. Solen bryder frem – og trods problemer med tidtagning og præmieoverrækkelsen, består en Forårsdag i Hell-singør igen som koncept.

Trods travlhed og omlægning af træning og prioriteringer i hverdagen, viste benene sig gode. Distancen blev ikke et problem, trods få + 100 km ture i år. Poweren blev derimod sat op de sidste 15 km.

Cycling Development på AoC.

Nils Bradtberg driver Cycling Development, hvor han hjælper alt fra almindelige motionister til garvede væddeløbere med at blive skarpere på cyklen. I næste uge giver Nils en smagsprøve på Cycling Developments koncept om ’kort, men effektiv træning’ og ’work-life-training balance’ – her på AoC. Vi håber det kan skabe interesse og debat ift. myten om, at effektiv træning ikke kan kombineres med en travl hverdag. 


AoC lufter den nye uniform i weekenden!

$
0
0

Det mediemæssige fyrtårn i dækningen dansk (motions)cykling, Alt om Cykling, stiller til start adskillige steder i det ganske land i weekenden. Bl.a. med et slagkraftigt hold til klassikeren “En forårsdag i Gudenådalen” på søndag i Ulstrup. Vi er også til start i det tradiontionsrige “Bakkeløbet” i Aarhus, hvor der bliver kørt så stærkt på 120kms ruten, at flere ellers ganske velkørende motionister jagter lykken på familierutens 85 kilometer. Imens kører redaktøren en lang tur på Sjælland! 

Af: Uggi Kaldan, Søren Kuipers og Daniel Vestergaard

En Forårsdag i Gudenådalen

Daugbjergvej Nasty En forårsdag i Gudenådalen 2014

Her er et billede fra 2014 udgaven… © Foto: En Forårsdag i Gudenådalen

Alt om Cykling stiller med flere ryttere fra A-kæden til dette super fede løb på 4 omgange af ca.20 kilometer. Bl.a. formstærke Jesper Johansen, der med sin enorme erfaring skal fungere som holdets vejkaptajn samt Jeppe Udby og Daniel Andersen, der begge har forberedt sig intensivt ved at følge flere af forårets store klassikere og mindre etapeløb (på TV). Torben Bartholin er den oplagte kaptajn efter sin imponerende indsats i det kuperede og stærkt besatte Gran Fondo Jennum. Sportsdirektør Uggi Kaldan er ikke bange for at melde stort ud “Målsætningen er mindst én rytter på side 1 på resultatlisten”. Kom til Ulstrup på søndag og se holdet på (over)arbejde på søndag (og hjælp gerne i sidevinden) :) 

Tilmelding er mulig på dagen, du kan køre 1 – 2 – 3 eller 4 omgange! 

Læs mere her: En Forårsdag i Gudenådalen

Bakkeløbet

Jeppe Udby kører på Team AoC i 2015 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Cykeltøj skal testes på cyklen, her til Bakkeløbet © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

I Hørning lidt sydvest for Aarhus køres der søndag formiddag en velkendt aprilsbasker – Bakkeløbet.

Løbets navn holder meget godt stik. Der bliver kørt igennem Jeksendalen, over Yding Skovhøj, Lyngvej, Bjergvej og mange andre østjyske bakker er på menuen – om du kører den lange rute på 120km eller den korte på 85km, så er du sikret masser af højdemeter på begge ruter. Team AoC stiller med Søren Kuipers på 85 kilometers ruten, og måske joiner Uggi Kaldan, efter 260 kilometer på rammen Søndag… forventningerne er ikke store til sidstenævnte. 

Feltet. Om du kører den lange eller den korte, så er du sikret et stærkt felt med masser af mulighed at blive udfordret og ligesindede at følges med. Som regel stiller der en del meget stærke ryttere op, licensryttere og regulære landevejstosser, som kører rundt med masser af hestekræfter.

Vejrudsigten på søndag ser strålende ud, så klik i pedalerne og drøn ned til et fint organiseret løb; der er startgrupper defineret på gennemsnitsfart, super forplejning før, under og efter. Vil du have en snak med Altomcykling.dks udsendte – så bare gå efter de halve guldbarer – der er vi!

Tilmelding er selvfølgelig mulig på dagen. 

Læs mere her: Bakkeløbet

Tour de Nordsjælland

Michael Knudsen bestiger Pøt Mølle 161 gange i 2017 Foto © Uggi Kaldan

Redatøren AKA Uggi Kaldan er nået til sidste del af sin artikelresearch hvor han cykler en lang tur med hver af de 3 danske deltagere til Ultracykelløbet “Trans Siberia Extreme”. Peter Sandholt fra Jylland, Aske Søby på Fyn og nu altså Michael Knudsen på Sjælland. De tre ture munder ud i en artikel der beskriver de 3 rytteres grunde til at stille op i et så skørt et løb som TSE, og deres mål og drømme. 

260 kilometer er turen ca. på Sjælland lørdag, men for at gøre det lidt mere ultra starter gutterne på Sjællands Odde og ind til KBH fredag eftermiddag (140 km), herefter 260 kilometer på Sjælland, og så afslutning til Bakkeløbet i Aarhus 85 kilometer Søndag. En frisk weekend! 

Du kan cykle med på Sjælland lørdag hvis du har lyst – det ligner det starter vådt, men det er ikke noget problem for Michael som det ses på billedet, han elsker regn… 

Læs mere her: Tour de Nordsjælland 2017

Forårsløbet v. Horsens

Lørdag køres der lidt syd for Horsens et ganske nyt løb – Forårsløbet.

Vi har desværre ikke mulighed for at stille til start, men ruten nord for Vejle Fjord ser spændende ud. Feltet ser umiddelbart mindre ud end mange andre østjyske løb, hvilket kan have store fordele, hvis du bedst kan lide, at der ikke er masser af trængsel, eller hvis du har planer om en top 20-placering. Havde vi haft muligheden, så havde vi også stillet til start i dette løb.

Ruten er ca. 55km, og den kan køres den én eller to gange. Som andre løb, så synes vi bare det er fedt med omgange – omend det er to lange omgange – så er det fedt at være omkring målområdet, tilskuerne mm. flere gange; det giver fed stemning.

Løbet begynder kl. 10 (to omgange) eller kl. 11 (én omgang), men pas på – kl. 16.00 lukker løbssekretariatet.

Læs mere her: Forårsløbet

Ny uniform

Hold desuden øje med vores nye uniform der bliver luftet for første gang i weekenden, tøjet er sponsoreret af Enzo Cycling, og er blevet vildt flot (synes vi!). 
Vi får taget nogle mere officielle billeder snarest så rigtigt kan se den!

3 krukker til start i bakkeløbet

$
0
0

Trætte ben efter en hård weekend. Perfekt vejr med skinnende sol. Rammerne var sat til vilde eventyr og høj puls, på nogle af de mest klassiske stigninger i det østjyske. Forventningerne blev desværre ikke indfriet, i stedet blev det til en omgang krukkeri inden start, efterfulgt af indebrændt solotons for AoCs to udsendte til Bakkeløbet 2017. 

Af: Uggi Kaldan – Foto: Dennis Toft Christensen

Med trætte ben humpede jeg ned af trappen klokken 9:50, og havde så 20 minutters køretur foran mig, inden ankomst ved Hørning hallen, hvor bakkeløbet skydes igang. Vil ikke sige jeg var i voldsomt god tid inden start, men det bør jo ikke tage mere tid end 15 minutter at gør sig klar og montere et startnummer. Det gjorde det heller ikke. 

Søren og jeg kører begge 80km ruten, både fordi vi gerne vil lidt hurtigere hjem til familien bagefter (da vi begge to er småbørnsfædre) – men også fordi bakkeløbet altid tiltrækker en masse væddeløbere, og fronten af 120kms ruten derfor ofte bliver kørt utroligt taktisk, hvor ingen vil tage føringer, og man “bakker af” hvis man har en holdkammerat ude i front. Med andre ord, en lidt trist måde at køre motionsløb på. 

Opvarmning var for mit vedkommende programsat til foregå fra nummerudleveringen hen til startstregen, det var perfekt hehe. Min makker Søren var cyklet hjemme fra Beder, så han var i hvert fald varm. Vi trillede glade og forventningsfulde mod startområdet, hvor Bakkeløbet meget fornuftigt har valgt at indrette en sluse, således at de kan kontrollere hvor mange ryttere der sendes afsted ad gangen. 

Vi bemærkede at startgruppe ét så utroligt lille ud, og kunne ikke umiddelbart se nogle af de ryttere fra Cykelmagasinet, som vi vidste havde mange ryttere til start og som vi glædede os til at udfordre. Personligt vidste jeg godt at jeg ikke kunne være med i front hele vejen, men formen er klart bedre end den har været i flere år, så jeg glædede mig faktisk til at se hvor langt jeg kunne hænge på.

Tre skuffede krukker

Men så langt nåede jeg aldrig, for gruppe ét var kørt, længe inden den annoncerede start klokken 10:30, og der stod vi så og var henvist til gruppe 3. Krukke 1, 2 og 3, AKA Uggi, Søren og Nikolai fra Team Stronzo. 

Nu kan man så diskutere hvor højlydt man skal gøre opmærksom på sin utilfredshed i sådan en situaion,  der ret beset ikke er jordens undergang. Vi fandt måske et leje der var lige en tand for højt. 

Vi var rigtigt skuffede, men hvis nogen i gruppe 3 har følt vi var nogle krukker, så er det helt fair. Det var vi. 3 skuffede krukker. Der nu lige skulle kapere at starte i en gruppe, der efter alt sandsynlighed havde et andet ambitionsniveau end vores. 

Det er der ikke noget i vejen med at have, det er bare lidt kedeligt at tro man skal ligge og køre med en flok gode venner, og konkurrere lidt, og så ender man med at ligge alene en hel dag i stedet. 

Løbets gang

“Løbsdelen” blev en kort affære, vi lagde stille og roligt ud med ca.27 km/t den første kilometer. En enkelt rytter som jeg faktisk tror indhentede mig lige inden mål, kørte lidt i forvejen, men ellers var der ikke nogen i feltet der lignede de var synderligt utilfredse med at køre vintertempo på en flot sommerdag. 

På løbets første bakke (efter 1 km) v. Gammel Ryvej, beslutter jeg mig for at forlade min plan om at køre konservativt og giver den i stedet en god omgang gas. Jeg har overhovedet ikke gode ben, de gør voldsomt ondt. Alligevel får jeg slået hullet, og krukke 2 og 3 er gået med. Vi finder ind i et fint samarbejde og bliver ikke overhalet resten af dagen, altså på nær mig til sidst, af en gut i gult tøj, som jeg tror MÅSKE var fra gruppe 3? 

Søren og Nikolaj er “on fire”, jeg sætter mig på dæk og siger at jeg altså ikke kan hjælpe ret meget. Nogle små forkølede føringer bliver det dog til. Efter 15 kilometer drejer Nikolai fra og skyder genvej for at fange den forreste gruppe og rent faktisk få lidt væddeløb ud af dagen. Søren og jeg fortsætter på ruten.

Man kan diskutere om det er cool at skyde genvej for at køre lidt med i front, jeg synes både man kan tale for og imod. Man skal i hvert fald ikke blande sig i afgørelsen, når man på den måde er med på en fribillet, og det gjorde Nicolai vist heller ikke, han kom naturligvis heller ikke på resultatatlisten.  

Søren fortsætter med at sætte tempo i front, og efter 38km rammer vi Yding Skovhøj og jeg må strække gevær. Søren fortsætter ufortrødent op over bakken og jeg ser ham først igen i mål. Jeg er egentlig ikke træt, eller forpustet, men benene er bare sindsygt ømme efter 2 dages hård træning, så jeg kan ikke andet end at køre stille op roligt op over bakken. Herefter kører jeg solo hjem, på nær et lille intermezzo med de hurtige på 120 km. distancen. 

Solo kørslen havde den fordel at jeg fik luftet den nye fine uniform for fotograferne :D 

Elastikkørsel i Tour de France feltet

På den anden side af Yding bliver jeg kortvarigt hentet af de hurtige der kører 120 kilometers ruten. Rigtige væddeløbere, der kører rigtigt cykelløb. Heriblandt Ridley-Briancon, med adskillige licensryttere på holdkortet. De kom først blæsende forbi, men som et andet Tour felt, gik de herefter i stå, hvorefter jeg så bliver  presset ud i gruset ved siden af vejen af Jacob Holme fra Ridley, sikkert ikke med vilje, men unødvendigt. 

Jeg beklager at jeg som alene rytter ikke lige var helt justeret ind på den positionskamp der tydeligvis foregik i frontgruppen, og det var nok også meget vigtigt at Jacob lige kom den ekstra plads frem lige dér… De næste par kilometer kører vi pludselig mega langsomt med 25 km/t. Jeg kan ikke rigtigt andet end at følges med gruppen når de kører så langsomt. Det ville i hvert fald virke jævnt lamt at sætte sig op foran og trække blandt de drenge, men det burde jeg faktisk have gjort, bare for at vise hvor fjollet de kørte.  

Jeg når lige at sludre med et par ryttere der udtrykker deres frustration over at der bliver kørt så taktisk, det kan jeg egentlig godt forstå!   

På det her tidspunkt er den tidligere AoC rytter Thomas Mikkelsen kørt afsted i front, men selv med en rytter af hans kaliber ude foran, så var der åbenbart ingen der kunne finde ud af at tage en føring. Mikkelsen endte med køre først over stregen, over 10 minutter før nr. 2, kunne jeg læse da jeg kom hjem. Flot kørt. Men også lidt fjollet at en flok drenge med diamanter i benene ligger og fjoller rundt med 25 km/t i et motionscykelløb, fordi man ikke tør tage en føring.  

Nå, men heldigvis drejede stjernerne fra så jeg kunne sætte farten op og fortsætte min solotur mod mål, hvor jeg ankom ca. 10 minutter efter Søren, der trods at have kørt solo hele vejen kørte sig ind på en fornem samlet 9. plads. Det er sgu stærkt Søren!

Et arrangement med stor kvalitet! 

Bakkeløbet er arrangeret af Lions Club og Skanderborg cykelklub. Løbet genererer et overskud på mellem 10 – 20.000 kroner, som går til en velgørende sag, tidligere har de f.eks. støttet Julemærkefonden. Man støtter altså en god sag ved at stille op til dette fine løb, og det skal da lige nævnes. 

Løber har som bekendt 2 ruter, én på 120 kilometer der startede klokken 10:00 og én på på 85 kilometer der var programsat til at starte klokken 10:30. Den start kiksede lidt i år, men samlet set var det jo kun noget der havde betydning for os 3 ryttere, jeg tror faktisk ikke der var ret mange andre der var generede af det. 

Starten fungerer glimrende, ruten er super godt skiltet, og der er virkeligt mange flagvagter, på stort set alle udsatte steder, det er flot. 

Et super arrangement, vi vender tilbage næste år, i god tid!! – og så håber vi stævnelederen har synkroniseret armbåndsuret :) 

I morgen kan du læse om en planlagt hård weekend på Sjælland, den blev hård, men der kom ikke så mange kilometer på bogen som planlagt. 

TST Langelinie – cykelløb i perfekt vejr!

$
0
0

AoCs Torben Bartholin og Uggi Kaldan var til start på 135km ruten til TST langelinie i går. Det blev til en fantastisk dag på rammen, hvor der både blev kørt lidt taktisk, og full gas. Supermotionisterne fra Fhøj var også til start, de kørte stærkt, men fair! 

Af: Uggi Kaldan og Torben Bartholin 

Rigtigt sjovt motionscykelløb

TST Langelinieløbet har en rigtig fin velorganiseret målzone, med super forplejning!

Torben: Havde egentlig ikke planlagt at køre TST, men Uggi fik mig overtalt i sidste øjeblik. Havde derfor ikke rigtigt kigget på løbsdetaljer inden start, men der er vel styr på det, når nu man er blevet inviteret? (Der var totalt styr på det Torben… :D :D). Fik at vide jeg skulle troppe op klokken kl 9.15 v. indskrivningen, og tænkte at så gik starten vel klokken kl. 10.00?

Først da jeg lander klokken 9:20 finder jeg ud af at vi skal afsted klokken 9.30…. Det gav lidt stress på! Jeg skal lige nå at smide en rygsæk, og en trøje, pludselig er klokken 9:27. Der er simpelthen ikke tid til at købe et nummer. Vi får dog styr på det efter løbet, for selvfølgelig kører AoC ikke uden nummer. 

Uggi: Der er ingen grund til at møde alt for tidligt op til et motionscykelløb der ligger lige i baghaven, så jeg tænker at 15 minutter inden start er rigelig tid til at få købt nummer og nå til start. Torben ville vist gerne have haft lidt mere tid, han når i hvert fald ikke nummeret. Det får vi heldigvis klaret bagefter. Jeg glæder mig vildt meget til race i dag. Jeg har for første gang i år, rimeligt friske ben, og vejret er intet mindre end perfekt. Det skal nok blive en god dag er jeg sikker på! Torben spørger om jeg har en ekstra flaske med i baglommen, det havde jeg ikke. Det burde jeg have haft! 

Torben: Starten går og efter den indledende stress har lagt sig får jeg kigger lidt rundt, er ikke klar over hvor mange vi er til start, men det føles som om at vi er ret mange. Der er ok fart på fra start uden at det er fuld gas. Der bliver stukket lidt i højre og venstre uden nogen dog kommer afsted.

Uggi: Der bliver kørt ret stille fra start, men der kommer lidt mere liv i feltet, efter en enkelt Fhøj rytter kommer afsted i front (Jeg tror det er Vesterlund?). De andre Fhøj ryttere kører fint med rundt i front, selvom de har en rytter uden foran, det er sgu fair nok. De forsøger også at få skabt et udbrud der kan køre efter. På et tidspunkt ender jeg i en gruppe der har et lille hul sammen med Rolf Broge, Allan Føns  fra Fhøj samt Henrik Bjerring. Vi kører lidt rundt, men jeg må fortælle de andre at det er for hårdt for mig. Æv – men man har jo de ben man nu engang har. 

Vi falder tilbage til feltet, og ikke længe efter kommer nogle Fhøj ryttere så afsted igen, og kort efter kører 3 ryttere mere op til dem. De 5 ryttere får samling og et stykke tid kan vi se dem ude i front, men de kører stille og roligt væk fra feltet. De hurtige er kommet afsted, vi andre sidder tilbage, det er helt fint. Det virker i hvert fald ikke som om der er nogen i det resterende felt, der har mod på togt. 

De “hurtige” ryttere er klar til start, faktisk var det en meget lige gruppe på 135eren i går. Tror rigtig mange havde det sjovt. 

Torben: Efter ca en time er der kommet 6-7 mand afsted som vi ikke ser før mål. Vi er nok stadig en flok på 40 mand, men det er langt fra alle der bidrager til arbejdet i front. Dem der gør, de gør det dog rigtig godt, men det er svært at få etableret et udbrud. Det er faktisk først da vi kommer ind på de sidste 30 – 40 km at det begynder at tynde lidt ud i feltet.. Jeg havde lovet teamchefen at køre lead out for ham, men på Borum Eshøj var der ved at være udsolgt for ham. Jeg var også selv ved at blive sat af, men det lykkedes mig at komme tilbage og være med til at køre spurten i gruppen efter vinderne. Jeg bliver vist 10er, og ender samlet nr 16, Super fedt race.

Uggi: Efter de 6 i front er kommet afsted bliver der kørt rimeligt konservativt i feltet, klassisk motionsløb, med en god flok der vælger at sidde på dæk det meste af dagen. Torben og jeg forsøger flere gange at få splittet tingene lidt ad, og der er flere ryttere der hjælper, men vi er ikke stærke nok til at komme afsted. Jeg får nok brugt lidt for mange kræfter oppe forrest, men jeg har ikke tålmodighed til at sidde og gemme mig en hel dag, selvom det helt sikkert ville være klogere. 

Ved Gjern Bakker forsøger jeg at lave lidt ravage, dog uden det lykkedes, og da vi så nærmer os Borum Eshøj (som også indgår i Ronde van Borum som AoC organiserer, så den bakke kender jeg) kan jeg godt mærke mine ben er ved at være noget slidt. Jeg er også løbet tør for vand, og er jævnt tør i munden, det er ikke så godt. Jeg ved bakken vil blive træls for mig, så jeg forsøger at komme lidt på forkant og komme afsted et stykke tid inden, men desværre kører feltet hurtigt når man stikker, så der er samling da vi rammer bunden. Min forcering inden bakken koster, og jeg må slippe de bagerste lige inden toppen. 

Sammen med en enkelt anden rytter der også har måttet slippe kommer vi dog tilbage, men lige som vi rammer det bagerste af gruppen, får jeg krampe, æv! De næste par kilometer må jeg rulle det ud, jeg banker og slår på mit baglår og bander det langt væk. Jeg er ikke frisk, men jeg føler heller ikke der er udsolgt, så det er træls. Får mig dog mandet op og kørt en enkelt rytter ind foran mig. Vi følges et par kilometer hvor jeg sidder på dæk og sunder mig. 

ca.20km fra mål forsøger han at sætte mig på en bakke, men nu har jeg fået pusten igen, så jeg følger rimelig let med, og kører kontra da han går lidt kold, jeg får hurtigt et par 100 meter, og ser ham ikke igen får mål. De sidste kilometer kører jeg solo, og kommer i mål som nummer 34. På side 1 af resultatlisten, som er årets målsætning (til alle løb) – en super dag. 

Et rigtigt godt organiseret cykelløb! 

TST har kreeret en virkelig fed cykelrute, med et rigtigt godt miks mellem bakker, sving og gode tonserstykker, det er rigtig godt skruet sammen. Skiltningen er god, men skal man være pernitten kunne de godt være lidt større, og enkelte steder var de sat lidt for tæt på svingene, så man så dem lidt sent. Vi er dog ude i småtingsafdelingen! Der var flagvagter på næsten alle udsatte steder, hvilket også var super fedt. 

På 135kms ruten var der både Masterbil og 2 motorcykel MCere med. Masterbil og den ene MC kørte med de forreste da de kom afsted, men da der var god samling i front lang hen i løbet, så havde vi faktisk MC ude foran det meste af dagen, det var rigtigt fedt! Stor ros til ham. En enkelt gang missede han et højresving, som betød at nogle ryttere kom på afveje, heldigvis var det ikke noget der fik afgørende betydning for løbet, de kom rimeligt hurtigt tilbage alle sammen (tror jeg?). 

Et super fedt race! 

Drama på 90 kilometers ruten…

Jeg læste et sjovt indlæg på FB hvor nogle hurtige drenge fra Sabro CK klager over at der også var andre hurtige drenge til start på 90km ruten. 

Der blev bl.a. pebet lidt over at de hurtige bagere kørte 90 kilometer og ikke 135. Jeg fik fortalt at flere af dem havde planer senere på dagen da jeg snakkede med dem efter løbet, så det var altså ikke fordi de ikke mente de kunne køre med på 135km ruten, (det ved vi jo allesammen at de kan).  Det jeg synes var mest sjovt var dog at gutterne der beklagede sig fra Sabro CK, jo tydeligvis selv var stærke nok til at køre 135, hvorfor kørte I ikke selv den lange drenge? Det turde I måske heller ikke?? :P 

Det lød mest af alt som om det var en meget lige kamp i front, og at alle ryttere der blandede sig i topstriden uden problemer kunne have kørt 135 km. Vi glæder os til at se jer alle sammen på 135eren næste år, og skal vi så ikke være enige om at man ikke piver over at der er hurtige ryttere til start, når man selv ender i finalen! Så er man vist selv en af de “hurtige”.  (Ja ja, vi må gerne drille jer lidt ikke :) )

Nå, sjov og ballede. I den mere tarvelige ende så var der en rytter på 90eren der ikke lige gad at købe startnummer, men alligevel valgte at køre med i hug og dermed have stor indflydelse på løbet. Vi gider ikke nævne nogle navne, men vi kan da lige nævne at du kan nå at betale for din start endnu på Mobilepay: 20 20 20 15 – så bliver de nok glade hos TST! 

Nu vil jeg spise en velfortjent burger :D – #notapro! – Vi ses til Grejsdalen! 

Børnecykelløb for hele familien

$
0
0

I weekenden var AoCs skribent Jesper Bjerring flagvagt til det fine cykelløb TST Langelinieløbet, og mens vi andre kørte 135 kilometer kørte Jespers søn Matti på 5, 10 kilometers fuld smadder sammen med mor. Her kommer deres beretning. 

Af: Mattis mor | Foto: Jesper Bjerring / TST Langelinie

Junior på 5 år er ligesom sin far bidt af cykling og til trods for sin unge alder, så der altså fart over feltet når han sætter sig på jernhesten! Derfor var han heller ikke på nogen måde tilfreds, da Jesper lørdag eftermiddag kom hjem og fortalte, at far skulle stå flagvagt, og det derfor ikke var muligt for junior at komme ud og køre ræs. 

Mor måtte træde i karakter! – men kunne junior virkelig cykle 10 km?, og ville han i så fald sætte mor på bakkerne og hvordan ville han være ude i trafikken væk fra de sikre stier!?  I stedet for at diskutere blev løsningen at vi tog ud og cyklede en prøverunde, (vi bor praktisk talt på ruten) hvor det med Jesper som bagtrop, blev afprøvet om Matti var klar på udfordringen. Det gik overraskende godt og turen tog 51 min. 

Jesper havde nået at tilmelde os inden deadline lørdag kl 20, men ellers var der også mulighed for at ”købe billet i døren” på dagen, men det var nu rart at være tilmeldt på forhånd som nybegynder, vi oplyste blot vores navne og fik uddelt startnumre. 

Junior var i sit es den morgen og det kunne mærkes han var både spændt, nervøs, ivrig og at han glædet sig meget, hvilket smittet af på moren, som normalt blot anser den der cykel, som et nødtvunget transportmiddel… der desuden ikke havde været brugt i over et år! Nu var det pludselig noget, som mor og søn skulle have sammen de to alene. Det var en helt ubeskrivelig magi der lyste i øjnene på Matti den morgen. Hvilket moderhjerte kan stå for det?

TST Langelinie Borneløb 2017

Ready to race

Vi så nogle af de andre grupper køre fra start og hele stemningen med spænding og godt humør og det skønne vejr på pladsen, det smittet af på os, så da vi selv stod klar til at køre fra start, var det med højt humør. Da starten var gået, var det med fart over feltet, ungerne trådte i pedalerne som aldrig før.

Bedsteforældre og naboer stod klar til at vinke og se os kører forbi, hvilket gjorde alverden for junior, der lyste af lykke og voksede mindst 10 cm af ren stolthed og så fik den ellers lidt ekstra i de små pedaler. Lige der fortrød jeg, at han ikke havde fået han 20” cykel med gear, for kadencen på hans 16” var så høj han gled af på pedalerne af og til, dog ikke noget hvor han mistede kontrollen eller modet, han skulle bare fremad. Rundt på ruten stod der flagposter og viste ruten, som var fint skiltet og derfor ikke nødvendigt at kende ruten på forhånd.

Ca halvvejs lå der et lille depot, dette havde junior dog ikke tid til og susede forbi, selvom en far med et stort smil råbte, at vi skulle passe på ikke at gå sukkerkolde. Han fik lidt ret, for efter Bakken i yderup, måtte der lige stoppes op og tankes lidt væske. Bakken og solen havde givet den lillemand lidt sved på panden, som dog hurtigt forsvandt, da faren og hans søn fra tidligere overhalede os og drillende råbte ”hvad sagde jeg”. Vupti så var junior i hælene på dem. Denne hyggelige small talk på turen gav en varm og rar stemning og før vi så os om var målet i sigte og så blev der ellers trådt til det sidste stykke, igen manglede junior sine gear, men han racede stolt over mållinjen, med mindst lige så stolt mor efter sig. 

Netop som vi var steget af cyklerne, kom farmor gående ind på pladsen, for at se ham køre i mål, men hun skulle have været hurtigere ude af døren, for junior havde optimeret vores tid fra dagen i forvejen og de 51 min var nu blevet barberet ned til 37:21. Det forhindrede dog ikke Matti i at hoppe af cyklen og sponse direkte over i hoppeborgen, man bliver aldrig træt  når man er 5 år! Pladsen summede af liv og turen blev lige kort evalueret sammen med nogle af de andre forældre, som helt klart også havde haft en rigtig god oplevelse væk fra iPads og tv. 

Flot målzone med masser af underholdning

Tiden var gik hurtigt i målzonen hvor vi sad og hyggede og ungerne legene,og så var det ekstra sjovt da juniors farbror trillede i mål efter 135 km som nr. 4 og blev modtaget af en begejstret nevø. Vi havde brugt ventetiden på at hygge os på pladsen, hvor Brandbilen berta fra Anelyst auto stod klar med gratis slushice og popcorn og snolder. Kræftens bekæmpelse gik rundt og delte solcreme ud – hvilket var super heldigt for solen havde besluttet sig for, vi skulle have årets første sommerdag i dagens anledning. Der var et par andre boder med smagsprøver mv. Samt salg af øl/vand og grill pølser i teltet. Til ungerne havde de desuden lavet et hjørne i teltet med sækkestole og tv med et lille dvd udvalgt stillet an, således der også kunne slappes lidt af i skyggen. 

TST Langelinie Borneløb 2017

Den samlet oplevelse var over alt forventning, især når man som jeg, ikke er cykelfanatikere og er i besiddelse af et par skavanker, plus grundformen mest af alt minder om kageform. 10 km på cykel med en turbo knægt på 5 år plus 75 deltagere kunne godt virke en smule intimiderende! Men mine bange anelser blev totalt gjort til skamme. Ruten var overkommelig, samtidig med der var lidt udfordring på. Alligevel kan den køres af stort set alle, muligvis med lidt hjælp til de mindste i Yderup da bakken er lidt teknisk.

Lidt flere frivillige flagposter vil jo altid være godt, men der stod på de vigtigste steder. Synes det var rigtig godt arrangeret og pladsen summede af liv, junior fik så mange gode indtryk og oplevelser med sig, samt han var blevet reelt udfordret. Vi fik en fantastisk dejlig dag sammen, bare ham og jeg, så fedt! Det bedste af alt var, da han fik sin medalje og diplom – at se den lille mand ydmygt bøje nakken og få medaljen lagt om halsen, det går lige i hjertet!  Så selvom det dagen derpå kan mærkes lidt på måsen, var det det hele værd og der er helt klart sat kryds i kalenderen og vi gentager succesen til næste år.

Håber andre kunne få mod og lyst på at følge trop, kan varmt anbefale andre familieruten til Langelinie løbet.

Mod på hyggelige fællesture for alle? 

Klik på billledet herunder og læs om de nye fællesture arrangeret af cykelfestivalen CYKLO, det er for alle, uanset cykel, og uanset niveau! 

JEROBOAM – 300km på grus, 5000 højdemeter, vi prøver det!

$
0
0

Ethvert eventyr starter (næsten) altid med et godt spørgsmål, eller en søgen om man vil. Kan du huske da vi for et par uger siden skrev at vi ville tage til Norge og køre Rallervegen? OK – den plan er på ingen måde lagt i graven… men… planen var at jeg skulle køre på 3Ts Exploro som vi prøvekørte sidste år. Det var dog ikke muligt, for democyklen var nu sendt til Italien – og så spurgte den nysgerrige journalist selvfølgelig – “jamen, hvad laver den dog dernede”? 

Af: Uggi Kaldan | Foto: 3T & Uggi Kaldan 

Det viste sig at 3T for at promovere Xploro, der er deres bud på aero gravelbike, har arrangeret et afsindigt “cykelløb” rundt om søen Iseo, der er en slags lillesøster til den kendte Garda. Dog ikke helt så kendt, men skønheden kan godt konkurrere med storbrors turistinferno mod vest. Derfor har de kaldt deres democykler til Italien, for de skal på eventyr.

Løbet kalder de for Jeroboam 300, efter den legendariske champagneflaske på 3 liter. Der er to andre distancer der kan køres; Magnum på 150km og Standard på 75km, get it? De to lange distancer er ikke cykelløb som sådan, men nærmere adventures. Der køres derfor ikke med tidstagning, men der er dog depoter undervejs. Kører du 75km er det med tidstagning og podie, og sikkert nogle små italienere, der kører afsindigt hurtigt opad.

Herunder et hurtigt skud af 3T cyklen jeg testede sidste år. Jeg havde lige fået den, beklager at sadlen sidder i en irriterende vinkel nedad, den var ikke lige blevet justeret ordenligt! Cyklen er stadig max fed! 

3T exploro 2017 AltomCykling.dk

Jamen hvis cyklen er i Italien…

Nå, men eftersom cyklen ikke var i Norge, hvorfor så ikke tage til Italien i stedet, for køre denne her udfordring? Det tænkte jeg i hvert fald umiddelbart var en god idé. Men måske ville det blive dyrt. Flypriserne viste sig dog ikke at være en udfordring, Ryan Air flyver tur / retur for 400 kroner lige pt… godt nok skal man så tage afsted torsdag d.18 og flyve hjem tirsdag d.23, men lidt ekstra dage i Italien skader nok ikke. 

Slet ikke fordi jeg også har mulighed for at tage hele familien med, så det bliver med baby på 11 måneder, datter på 5 år, kone på… skal vi ikke bare sige omkring dig 30 og så mig. Det bliver vanvittigt (hyggeligt). 

Verdensklasse hjælperytter – på topfræk cykel! 

I Norge var det faktisk meningen jeg skulle være fulgtes med Peter Sandholdt som jeg har cyklet en tur med tidligere i år på tværs af Jylland. Peter synes turen til Norge lød super fed, men da han hørte om eventyret til Italien, så syntes han ligesom mig at det lød endnu sjovere! Det blev en kort forhandling. Peter måtte køre med, hvis han ville slæbe mit grej :D :D

Alt det her er noget vi har gået og arbejdet på de sidste par uger, og som rosinen i pølseenden, så viser det sig at Peters cykelsponsor til Trans Siberia Extreme, som han skal køre til sommer, Specialized, netop har frigivet en special edition af deres Sequoia gravel bike som de har valgt at kalde Merz. Så du den der Wilier vi postede på vores Facebook side for et par dage siden? Det skal ikke være nogen konkurrence om hvilken der er fedest, vil blot sige at den her… den er sgu også ret fræk! 

Vi skriver lidt mere om den når vi lander i Italien, men kan sige at den er ultra limited. Kun 200 eksemplarer bliver der produceret, 2 af dem ryger til Danmark, og den ene er allerede reserveret til demo. Den kører Peter Sandholt på i Italien, og så lander der altså én mere hos en udvalgt forhandler i Danmark. Hold øjenene åbne hvis du er på udkig efter noget unikt til samlingen, nu har du muligheden. (Det er vist en 54er). 

Specialized Sequoia Merz 2017 AltomCykling.dk

Øhhh skal vi køre om natten? 

Det viser sig at der er en anden stor fordel ved at have en erfaren cykelrytter med. Jeg gik og troede vi skulle starte tidligt om morgenen, men det viser sig at den lange rute skydes igang klokken 17… det giver os nogle timers dagslys, inden vi skal køre 7 timer i mørke, på italienske grusstier, stigninger… og nedkørsler. Jeg er ret glad for at jeg ikke skal køre alene. Når man tager et kig på ruteprofilen, så ser det i hvert fald “interessant” ud.

Ifølge mine beregninger skal vi holde omkring ca. 20 km/t for at ramme solopgangen på toppen af Paso Crocedomini, rutens højeste punkt! – mon ikke det skulle give et par fede fotomuligheder? :D 

Jeroboam 300 2017 Route Profile

Det bliver et eventyr. Glæder mig helt vildt – og jeg glæder mig endnu mere til at dele oplevelsen med jer læsere på AoC! 

Sne og sol i Gudenådalen

$
0
0

En Forårsdag i Gudenådalen levede i langt højere grad op til sit navn i dag end sidste år, hvor felterne bl.a. fik glæde af en snebyge. I år var sneen erstattet af fint solskinsvejr, dog med en del vind. Således så man både ryttere i korte rør samt folk med både handsker, huer og skoovertræk. Sidstnævnte må have haft det overordentligt varmt på stigningen Daugbjergvej, der har vundet vej tilbage på rutekortet.

Af: Daniel Vestergaard Andersen | Foto: Lions Club Hvorslev

Stigningen på Daugbjergvej var dagens første udfordring og den dukkede op efter første sving, hvor rytterne blev præsenteret for en smal og lettere ujævn vej, der ca. halvvejs oppe gik over i cykelsti, hvorefter man kom ud på samme rundstrækning som sidste år, der var både godt skiltet, fejet i svingene og flagposter på de rigtige steder, så det kunne ikke blive meget bedre.

Team AOC fik placeret sig langt fremme i starten (som det ses på coverbilledet), i vores flotte nye uniformer, men relativt kort efter startskuddet besluttede vi, intuitivt, at fordele os i feltet, så flere kunne få glæde af de flotte farver!

Personligt lykkedes det mig at sidde at godt med op over stigningen, hvor der blev kørt kontrolleret op over. Generelt blev de første 2 af de i alt 4 omgange kørt meget kontrolleret, ført an af en temposættende gruppe ryttere fra Hammel CK, hvilket gjorde løbet lidt mere overskueligt end sidste års sidevindsræs (også fordi vinden vendte anderledes i år). Ude på 2. omgang slipper 3 ryttere væk i et veltimet angreb, og de få halvhjertede forsøg på at køre dem ind ender i ingenting og forreste mand kører hjem i dagens hurtigste tid, mens de to andre mere eller mindre lod sig falde tilbage på sidste omgang, idet de var en del af Hammelgruppen. 

En Forårsdag i Gudenådalen 2017

Nede i feltet, der var noget reduceret efter flere passager af Daugbjergvej, samt det efterfølgende stykke sidevindskørsel, begyndte vi at køre lidt ræs da vi kom ud på sidste omgang, bl.a. forsøgte undertegnede at ligge pres på i sidevinden efter Daugbjergvej. Jeg er ikke klar over om de andre bemærkede ’presset’, i hvert fald var det ingen der røg af.

Senere kom et par forsøg mere, hvoraf det andet var et kontrahug ca. 5 km fra mål, hvor jeg lige akkurat får sneget mig rutinerede Jacques Stilling fra RC 1910. Efter en meget udemokratisk fordeling af føringer (hvor Jacques tog langt det største slæb) på det sidste flade sidevindsstykke, blev vi begge slået i spurten (vist nok af den forsvarende vinder, John Papsø/Ripsø, Kjellerup CK?) om det, der viste sig at være 2. hurtigste tid. 

Efter at have skiftet sidste år 25. plads ud med en placering som nr. 4 og, ikke mindst, en tid der var ca. 10 minutter bedre, er jeg for alvor begyndt at se frem til revanche i årets næste store personlige mål, Haderslev Næs Løbet d. 4/6.

Gudenådalen er et lille men super organiseret cykelløb. God skiltning til parkering, indskrivning og toiletter Borde og bænke i målområdet med mange siddepladser og fint opløb med speak og opmuntrende råb på vejen. Pænt med tilskuere rundt på strækningen og rigtig fin rute med masser af udfordringer. 

Kan totalt anbefales, vi ses næste år! 

En Forårsdag i Gudenådalen 2017

Lang søndag i Grejsdalen

$
0
0

I morgen køres en vaskeægte dansk motionsklassiker – nemlig Grejsdalsløbet, AoC har kørt løbet utallige gange, og det er aldrig gået helt som planlagt. 2 år i træk væddede jeg med 2 forskellige piger om at jeg kunne slå dem på 220km ruten. 2 gange har jeg tabt. I morgen skal jeg følges med Jeppe Tolbøll på 140km ruten, det skal nok blive sjovt!

Af: Uggi Kaldan

Level up life…

Bare for at gøre Søndagen lidt sjovere har jeg dog andre planer på cyklen som ikke kun involverer Grejsdalen, jeg tager nemlig også ud og cykler med Michael Knudsen, der i øjeblikket er ved at cykle hele Danmark rundt. Planen er at køre rundt i et langt stræk, uden at sove.
Det holder nok ikke eftersom der er ca.1700km – men lad os se hvor langt Michael når inden han må tage første lur. Vi har gættet på 1000km, game on. 

Tjek hans live link her: DANMARK RUNDT LIVE

Læs mere om hans tur og følg med på hans facebook side her: LEVEL UP LIFE

Grejsdalsløbet 140

Som sagt vi har efterhånden cyklet turen en del gange, i morgen på den korte 140km distance, som vi regner med bare bliver rimeligt hyggeligt, inden vi skal ud og køre omkring 100km med Michael Knudsen, alt efter hvor langt han er nået. 

På Torsdag flyver vi til Italien for at køre 300km på grus – det bliver også jævnt sygt – det kan du læse mere om HER!

Redaktøren spottede fotografen i god tid, og lavede en vaskeægte "photobomb" på gruppen bag ved © Photo: Tommy Ligaard

Redaktøren spottede fotografen i god tid, og lavede en vaskeægte “photobomb” på gruppen bag ved © Photo: Tommy Ligaard

 


Cykelløb med indlagt tissepause…!?

$
0
0

Lad det være sagt med det samme, jeg burde havde kørt Rundt om Åtte bjerge sidste år, for sidste års vinder kørte rundt med 33,5 km/t. I år kom jeg rundt med 34,5 km/t og blev sidste mand (der gennemførte). Det er dårlig timing! Jeg synes ellers jeg havde en god dag, men de andre havde åbenbart en der var bedre. 

Af: Uggi Kaldan & Daniel Vestergaard

De har lavet et skide fedt løb i Føvling. “Rundt om Åtte Bjerge” er et rundstrækningsløb, hvor hver omgang er 16 kilometer. Der køres 6 gange, heraf er de første 1,5 med masterbil. Den kørte stille og roligt med ca.28 km/t. Efter én omgang stoppede masterbilen dog pludselig… for nu var der altså tissepause. Det gav meget god mening, for eftersom der ikke køres licens i weekenden, så var det meste af H40 fra Sønderjylland at finde på stregen i Åtte. Blæren bliver åbenbart mindre når man fylder 40!?? Der er kun 6 måneder til for mit vedkommende, så det er vel fint at smage lidt på hvad fremtiden bringer. 

Byfest, hoppeborg, gamle biler og fadøl!

Tilfældigvis kørtes årets løb samtidig med Føvling byfest, en rigtig landfest. Der var gamle amerikaner biler og traktorer (ja… man kunne få en tur), hoppeborg, fadølsanlæg, oppustelig fodboldbane og en masse andet spas i målzonen. Se bare hvor glad Daniel ser ud… skulle man lige få afgjort hvem der er bedst til at slå søm i på AoC måske? Desværre var de løbet tør for søm i baren… lårt!. Man kunne sagtens have taget familien med til Sønderjylland. Det havde jeg gjort hvis jeg havde vist målzonen bød på så meget underholdning. Vejret var perfekt til en hyggelig dag udenfor, og derfor også perfekt til cykelløb. Cykelløb!?

Var det ikke et motionscykelløb!? Jo… men som sagt så er der ikke licensløb i weekenden, og det kunne mærkes på dagens felt. Der blev kørt hurtigt, meget hurtigt! Det generer overhovedet ikke mig, man må jo bare forsøge at hænge på, og det forsøgte jeg så. Men i guder det var hårdt. 20 kilometers master er ellers lige efter min smag, jeg elsker når man ikke fra første meter skal have syre op over begge ører, men lige får lov at rulle lidt. Måske fordi jeg er utroligt ringe til at få varmet op… 

Det kørte noget bedre for Daniel end for redaktøren i dag… 

Uggi: Nå men trods opvarmning bag masterbil, så skete der stadig det at jeg ca.8 – 10 kilometer inde i løbet, rammer et side / modvindsstykke. Indtil da synes jeg faktisk det går meget godt. Jeg forsøger at hænge på i forreste gruppe sammen med Daniel Vestergaard, der er tidligere A rytter og langt mere erfaren end mig i at sidde i felt og i køre cykelløb i det hele taget. Det er vel ikke dumt at forsøge at gøre som ham?  – problemet er at han er noget bedre til at placere sig og bruge kræfterne end jeg er ( – og trods mindre træning, også bare bedre kørende, sådan kan livet jo være så uretfærdigt indrettet). 

Rundt om Åtte bjerge 2017

Anyway – jeg hænger på lidt for længe i front, uden at få læ, og må til sidst lade mig falde tilbage til gruppen bag os. De beslutter desværre i samme sekund at rykke op til frontgruppen… arrgh, det er jo håbløst kørt af mig. Jeg mangler lige 30 sekunder for at få vejret, men jeg får kun 5… og så sidder jeg alene, bum . Der er kørt 30 kilometer, og der er 70 til målgang. 

Daniel: Efter masterkørsel, inklusive en kort tissepause – ligesom i profløbene – blev løbet givet frit kort før medvindsstrækningen. Det der lignede dagens første seriøse angreb kom fra Aske Søby, Michael Damm og en 3. rytter, de kørte stort set fra første dyt fra masterbilen. Jeg vidste godt at de ikke skulle have for meget snor, så jeg forsøgte at ræse op til dem, men nåede akkurat ikke at fange dem inden vi drejede over i modvind – og så var det skib sejlet. 

Ude på tredje omgang blev feltet splittet i flere små grupper i sidevinden og med lige dele held og tons fik jeg placeret mig i forreste gruppe, sammen med bl.a. AoC’s Torben Bartholin. Vi sad nok 14-16 stykker. Den næste omgang var ret intens jagt på de tre forreste og samtidig en kamp imod den efterfølgende gruppe og samarbejdet i ’min’ gruppe fungerede ganske godt det meste af tiden.

Uggi: Herfra bliver min løbsberetning en anelse triviel :) – der var ikke andet for end at køre enkeltstart til mål, og det gjorde jeg så. Faktisk ganske tilfredsstillende at gennemføre, det er MEGET fristende at stå af på et rundstrækningsløb, når man bare ligger og tonser solo, men nu var jeg taget afsted, så hvorfor ikke få lidt kilometer ud af det. 

Jeg endte med at køre rundt med 34,5 km/t i snit, hvilket jeg faktisk synes er hæderligt, når nu jeg ikke fik ret meget hjælp i modvind / sidevinden, men mest af alt var det et boost for moralen at køre igennem, det kan jeg bruge senere på sæsonen, når jeg skal ned og køre Fausto Coppi Gran Fondo, som bliver en seriøs hård nyser (for mig). 

Daniel: På de sidste 2 omgange var jagten på de forreste endegyldigt opgivet og i stedet begyndte folk så småt at angribe og sætte pres på i sidevinden. Det betød samtidig at enkelte ryttere begyndte at falde fra i den anden ende af gruppen. På sidste runde havde jeg selv planer om at splitte gruppen på et hårdt sidevindsstykke, men det blev ved tanken (drømmen) og i stedet kæmpede jeg en (forgæves) kamp for at holde hjul de sidste 8-9 km og med 3-4 km tilbage gik det galt. Altså måtte jeg pine mig selv det sidste stykke hjem i modvind og endte som nr. 13 inden feltet kom ind.

Rundt om Åtte bjerge 2017

Rundt om Åtte Bjerge er et super motionscykelløb! 

Rundt om Åtte Bjerge er et supergodt motionsløb på en overskuelig rundstrækning med gode sikkerhedsforanstaltninger. Der stod folk alle de rigtige steder og løbet lever op til sit navn – hvis der er nogle bjerge, så kører man helt sikkert rundt om dem, for bakker var der ingen af (efter østjysk målestok), om end det sine steder steg nok til at presse undertegnede.

Fedt med byfest i målzonen, gentag endelig den kombination. Vi har ikke kunne finde nogen resultater online, det er lidt ærgeligt, så der kan man altså godt stramme lidt op, de skal bare være online med det samme, det er altså sjovere så! Vinder blev i øvrigt Michael Damm, der også tidligere har kørt A, og Aske Søby snuppede 2. pladsen. 

AoC er helt sikkert på pletten igen næste år. Husk vi også har beretning fra Danmarks Højeste motionscykelløb på trapperne, læs den i løbet af weekenden! 

PS: Der bliver i øvrigt kørt licens på Søndag, hvor Frederikshøj CC inviterer til kriterium for alle licensklasser – Redaktøren kører sit første D løb i mange år, haha, det kommer ikke til at gå godt, men det skal nok blive sjovt! VI SES PÅ LANDEVEJEN

Danmarks Højeste – alt er som det plejer!

$
0
0

Kristi Himmelfart er lig med fridag, og i en del år har det også været lig med Danmarks Højeste, som i år er sponsoreret af Astral. Til løbet havde AltomCykling sendt Søren Kuipers til 185 kilometer, mens Jeppe Tolbøll tog sig af 140 kilometer-distancen. 

Af: Jeppe Tolbøll og Søren Kuipers

Klokken 06.00, op i tøjet, kaffen i koppen og så afsted til Østjyllands svar på VM i motionsløb. Tidlig start kl. 09.00 fra Skanderborg, I en led startgruppe. I år var det dog uden én eneste nuværende A-rytter på stregen, men alligevel mange kendte ansigter. Ergo, garanti for god træning, røvballehumor på startstregen, og formentlig også lidt ræs. 

Det som jeg nyder ved motionsløb, er at det hele bare er meget mere afslappet end licensløb. Ja, vi kører da for at få et resultat, men for mit eget vedkommende også for at have en sjov dag på rammen, og få noget god træning! Skulle man blive holdt tilbage af en bil i byen eller et rødt lys i et kryds, intet problem, så er der bare mere tons når vejen er fri igen! 

Forventningen var top 20, og det synes jeg virkede meget realistisk. Jeg kunne se at hele Frederikshøj, anført at bomstærke Rasmus Fjordside, var til start, sammen med veteran-holdet Xtreme Masters, som er et hold bestående at hovedsageligt H40-ryttere, der til daglig kører licens. Smider man så Team Lågeshoppen / Uhrskov-vine.dk, sidste års vinder Thomas Mikkelsen, wattmonsteret Torben Johansen og lette folk som Christian Vaaben ind i det mix, så ved man det kan blive rigtig ledt!

Master og høj fart! 

Løbet startede også ganske fint! Folk kørte respektfuldt efter masteren indtil løbet blev givet frit. Farten var høj, men jeg vidste at jeg skulle prøve at passe på mig selv mest muligt den første times tid. Oppe i front var der angreb hist og her, men det hele blev lukket. Jeg sad personligt og ventede til Lyngvej, hvor der i tidligere år før har været den første udskilning – og rigtigt nok, så blev der givet godt med gas over den. Faktisk måtte jeg op og sætte ny peak-watt for 3:08m i dag med hele 549w blot for at få bagdelen med over – så var vi ligesom varme!

Kort efter slap Torben Johansen væk med Bjarne Olsen, og senere fulgte Fjordside trop, og en trio var væk. Da min målsætning slet ikke var at skulle køre med om en top 3, så tog jeg ikke det store ansvar. Jeg skulle stadig spare mig den første time. Den taktik lykkedes og efter en times tid begyndte jeg at gå med i små angreb, da der ikke var noget organiseret samarbejde for at hente fronten. Kort før vi ramte Horsensvej, slap jeg væk med Thomas Mikkelsen, Jes Steengaard og en gut fra Frederikshøj, som i starten ikke ville føre med rundt da han havde Fjordside ude foran – det var sådan set fair nok, hvis man køber præmissen om teamkørsel i et motionsløb. Personligt rør det mig ikke. Vi holdt den kørende i en 10 minutters tid, før vi blev opslugt af en større gruppe bagfra, og jeg vil skyde på at vi var en 10-12 mand.

Men samarbejdet fungerede rigtig, rigtig skidt. Konstant gik den i stå, og i perioder prøvede nogle af os at holde rulleskiftet kørende, men frustrationerne var tydelige for stort set alle. Faktisk skulle vi køre sådan i over 25 kilometer før vi ramte Ry, hvor vi skulle over Jaungyde-bakken. Den havde jeg kørt ned af til licensløb for et par uger siden, og vidste at den var stejl. Lige inden vi ramte den stod Christian Vaaben af, da han havde noget træthed efter en mindre operation.

Jeg prøvede at rykke væk inden Jaungyde, men uden held. Nu var det ren overlevelse. Det startede godt, men begyndte at gå mere og mere trægt, og til sidst måtte jeg kapitulere. Jeg nåede dog at indse at jeg ikke kom med over, så jeg gik bare lidt ned i fart, frem for at køre til eksplosion. Det viste sig at være den helt rigtige taktik. For selvom jeg endte i en gruppe med 3 andre, og det rent faktisk så lettere håbløst ud, så var der stadig energi til at holde frontgruppen inden for rækkevide. Og da vi ramte Nørre Vissing og nedkørslen af Låsbyvej stak jeg fra mine følgesvende og i en hidsig jagt fik jeg lukket op til fronten som talte 8 mand, mens der stadig var 3 ude foran.

Herfra fungerede samarbejdet nu rigtig godt. Der var smæk på, og alle gav hvad de havde. Kort tid efter mødte vi Fjordside stående i vejkanten med punktering. Senere faldt Jes Steengaard fra med kramper, og lidt efter stod Kaare Aagaard af. Nu var top 10 sikret, bare jeg kom med til mål. Ikke længe efter fangede vi også Torben Johansen og Bjarne Olsen, og i samme moment røg Bjarne Olsen i asfalten da de vist opdagede et skilt meget sent. Han fik knubs, men kom op på cyklen og fortsatte i gruppen.

Vi var nu:
Bjarne Olsen, Xtreme Masters
Jan Birk Oxlund, Xtreme Masters
Martin Nielsen, Xtreme Masters
Rasmus Mejldal, Xtreme Masters
Torben Johansen
Thomas Mikkelsen
Lars Aagaard
Jeppe Tolbøll, Altomcykling.dk

Jeg følte mig egentlig ganske velkørende, men skulle i hvert fald ikke spille smart på bakkerne. Jeg vidste at jeg skulle væk inden den bakke der hed Bjergvej, som i et par tidligere udgaver af løbet altid har kostet mig pladsen i frontgruppen. Derfor var der et par angreb, ikke kun fra mig, men fra os alle, og man kunne godt mærke der var begyndt at komme lidt finale kørsel. På et langt stykke med sidevind angreb Torben og jeg gik på hans hjul. Jeg sad med overraskende meget overskud, og da Torben lige så stille mistede fart, gik jeg forbi i et hårdt angreb. Jeg så mig tilbage efter 15-20 sekunder og kunne konstatere, at Bjarne Olsen var den eneste der var nået med, og jeg besluttede mig for at det var nu eller aldrig. Med ham på hjul ville hans holdkammerater måske være låst. Og skulle han være cool nok til at ikke at ville tage føringer da han havde folk bagved kunne jeg nok også godt være tilfreds med en 2. plads.

Det var dog alt kun tankemylder, og det blev aldrig til mere, da vi ramte et t-kryds og kunne konstatere, at vi ikke havde nogen anelse om hvor vi skulle hen af? Hvor var skiltene!? Der var ikke andet for, end at vente på resten, for at se hvilken vej de ville. Til vores store skræk vidste de det heller ikke! De havde heller ikke se et skilt! Åh nej, så havde vi misset det endnu længere tilbage måske?

Efter lidt tid måtte vi erkende, at vi vist aldrig ville finde tilbage på ruten, og i fællesskab besluttede vi slukøret at vende snuden den hurtigst mulige vej tilbage til Skanderborg…

De der skilte…!

Det lyder måske en anelse trivielt, men når man kigger tilbage på AoC’s beretninger fra Danmark Højeste, så er historien om den mangelfyldte skiltning det eneste som er stensikker hver eneste gang. Jeg hørte efter løbet, at flere på 185 kilometerruten var kørt forkert, inkl. Søren Kuipers, og at gruppen der lå efter os på 140 kilometerruten også var endte galt, men dog begge fandt ruten hurtigt igen!

Efterfølgende har jeg talt nærmere med Søren, som udtaler: “Taget i betragtning af de ekstremt mange mennesker, som jeg oplevede kørte forkert, råbte ‘højre…nej, venstre…øhh…hvor fanden skal vi hen!’, så synes jeg simpelthen det er for ringe skiltning. Ligeledes slukøret – efter at være kommet i mål efter næsten 188km kørsel, og mindst to gange vildfaren – stod jeg og pakkede bilen, da en rytter bandende kommer trillende hen. Han havde kun kørt 177km, hans makker 172km og endnu én på 180km. Alle stillede alle op på 185km-ruten, så vi lavede end ikke samme fejl! Opsummeret i én sætning bør undertitlen til løbet Danmarks Højeste Motionsløb være Danmarks absolut ringeste skiltning!”

De nøgne data.

Personligt er jeg rigtig øv, over sådan en afslutning, på løbet, da det egentlig er det vildeste anti-klimaks. Og havde det blot været os race-tosser i frontgruppen der i ren konkurrence-arrigskab havde overset skiltet så kunne jeg godt leve med det – men det lader bare til at det er mere omfattende!

Der var flere steder hvor jeg tænkte, at skiltene var rigtig svære at se, da de ikke var særlig store, og nogle steder stod de meget skidt placeret. Rygterne siger, dog også at der er lokale klaphatte, der fjerner/vender skiltene, og det er selvfølgelig ikke noget man kan klantre arrangør for.

Skulle jeg komme med et råd, set gennem licensrytterens øjne, og hvordan der skiltes der, så skal der flere skilte til. Fx placerer man så et skilt 100 meter før svinget kommer, og igen 10 meter før svinget kommer. Og så bør Danmarks Højeste i min optik også overveje større skilte. Flere jeg snakkede med, sagde at man nærmest skulle meget tæt på, før man kunne tyde hvorhen pilen egentlig pegede, hvilket indikerer at man ved at markere selve pilen – altså den trekantede del af pilen – meget mere, ville kunne slippe for en del af bøvlet.

Desuden var Søren heller ikke i det bedste lune. Han kørte årets hidtil længste tur på 185km-ruten. Han ville køre konservativt for ikke at brænde sammen. Det lykkedes egentlig meget godt indtil der var 45km (eller var der egentlig 48km) tilbage af racet: “Jeg stak med en tre stykker fra SCR-motion, benhårde fyre, og et par andre. Vi kørte efter 45km, og vi kørte den okay rundt, og jeg sad derude og tænkte, at jeg nok skulle holde hjem med dem og køre en top-20-placering hjem, da jeg ikke var i den hurtigste startgruppe. Det ville jeg være tilfreds med. Som vi rammer stigningen ved Solbjerg Sø laver min forskifter knuder på kæden. Jeg hopper af, men den sidder edder-fast, så først efter 5 minutter er jeg på cyklen igen. Jeg holder kæden stram indtil bakken ved Vitved, hvor jeg vel har knap 10km hjem. Jeg er tom, tør og færdig. Jeg kommer i mål som nummer 35.”

Kan løbes anbefales?

Både ja og nej! Jeg var egentlig ret skuffet, da vi røg på afveje, og jeg sagde til mig selv, at jeg ikke gad løbet mere. Chancerne var brugt. Dog – efter jeg er kommet hjem – og har besindet mig, så er det altså et fantastisk løb. Efter løbet var der den største tallerken biksemad, hvilket naturligvis trækker gevaldigt op.

Jeg har det med Danmarks Højeste, som jeg har det med den der kammerat, som til tider kan være en kæmpe idiot; man tilgiver ham fordi han på bunden er god nok, og håber han bliver bedre.

Danmarks Højeste, jeg håber I bliver bedre, for I har et produkt, der i min verden er på højde med Grejsdalsløbet, men når så mange kører forkert, så er det et skiltningsproblem, og ikke et rytterproblem. Både jeg og Søren kommer igen næste år, men jeg tror altså lige vi smider ruten over på Garmin, bare for en sikkerhedsskyld.

Knallerttræf ved vadehavet – Yehaa!

$
0
0

LØBSOPTAKT: OK – jeg ved faktisk ikke om der igen i går bliver kørt på knallert fra start, men det er fedt hvis der gør. Lige siden Valde skrev om Vadehavsløbet sidste år har jeg synes at det måske var én af det mest cool startbilleder fra cykelløb jeg har set til dato :) 

Af: Uggi Kaldan 

Vadehavsløbet, et løb jeg faktisk ikke har kørt før, og det er ALTID fedt at prøve nye motionscykelløb, særligt når det ligner et velorganiseret et af slagsen, og det ligner det her! Alene det at man har den lokale knallerbande til at køre master, arg men altså… 

Der køres 3 ruter på 40, 76 og 133kilometer, og der er depoter på alle ruter. Nogle kører nok ræs og dropper depotet, men så snyder de faktisk sig selv. Ifølge løbsarrangøren er alle depoter nemlig installeret med det sødeste og venligste personale Sydvestjylland har at byde på. Her finder du hjemmebagt kage, bananer, energidrik, og vand. Alt hvad du har behov for således at du kan blive fyldt op igen. I startområdet vil du finde vand og energidrik.

Du kan nå at tilmelde dig endnu – og komme ned at opleve en virkelig smuk del af Danmark, i noget der ligner en ganske suveræn cykeldag (vejrmæssigt). 

AoC har 3 ryttere til start, og vi regner med at få en rigtig sjov og hård dag på rammen! 

Vi ses!

Praktisk info

Eftertilmelding er mulig! 

Vadehavsløbet foregår d. 28. maj, det er altså i morgen! og der er start og mål fra Domkirkepladsen i Danmarks ældste by Ribe, som i 2014 blev kåret til Europas smukkeste landsby, rammer er i orden! 

Deltagerne bliver sendt afsted som følgende:
Kl. 09:00 RibeCykellagerRuten 133 km
Kl 09:30 JernvedMejeriRuten 76 km
Kl. 09:45 RibeByferieRuten 40 km

Når deltagerne vender tilbage til Ribe og ankommer til målstregen, kan man gå i teltet og vise sit startnr. og derved får man 1 stk. lækker mad.
Samtidig kan man få udleveret 1 stk. Fadøl sponsoreret af Ribe Bryghus. Intet startnr. = ingen mad/drikke… men man har naturligvis startnummer! 

Pris for deltagelse:
40 km RibeByFerieRuten – Deltagergebyr inden den 28. maj 2017 kr. 75,00 ingen ekstra gebyr
76 km SlagterWarmingRuten – Deltagergebyr inden d. 28. maj 2017 kr. 150,00 derefter kr. 200,00
133 RibeCykellagerRuten – Deltagergebyr inden d. 28. maj 2017 kr.200,00 derefter kr. 250,00

Tilmelding efter d. 28. maj på 76 km JernvedMejeriRute og 133 km. RibeCykellagerRute er eftertilmeldingsgebyret kr. 50,00
Dvs. kr. 150 + kr. 50 for 76 km JernvedMejeriRuten og kr. 200 + kr. 50 for 133 km RibeCykellagerRuten.

Der er ikke indlagt hastighedsgrupper, alle på den enkelte rute starter samtidig. 

Det er ikke tilladt at anvende tri-styr, ligesom cykelhjelm er påbudt på alle 3 ruter. 

AOC kørte masser af kilometer derude ved Vadehavet

$
0
0

Efter en veloverstået gang ræs i Rundt om Åtte Bjerge, hvor jeg fik en mindre justering, stod den på 133 km i Vadehavsløbet sammen med Jeppe og Uggi fra AoC. Jeg have en klar forventning (eller måske snarere forhåbning) om at feltet ville være væsentligt større end i Åtte og at jeg kunne gemme mig den første halvdel af løbet. Det er efterhånden længe siden jeg har kørt 130+ km. Den første del holdt stik, der var et ganske pænt fremmøde på alle 3 distancer, jeg vil skyde på ca. 150 m/k p 133 km ruten. Den anden del af mine forhåbninger skulle vise sig at lide skibbrud ret tidligt i løbet…

Af: Daniel Vestergaard & Uggi Kaldan

Redaktøren mangler rutinen

– den har Daniel til gengæld! 

Daniel: Efter at være blevet ført ud af byen af masterbilen kom vi ud på de smalle forblæste veje nordvest for Ribe, hvor man kunne ane en vis positionskamp oppe foran. I starten kørte vi vist i læ af diget, men pludselig begyndte flere ryttere at køre sig frem, og ganske kort efter drejede vi ind i landet og så kom sidevinden. Helt oppe foran sad bl.a. Jeppe Tolbøll, Torben Johansen og Jan Oxlund og sammen med en håndfuld andre fik de splittet feltet.

Selv sad jeg, som så mange gange før, for langt tilbage, men kunne hurtigt se hvor det bar henad – den gamle Dolan fik alt hvad den kunne trække og det lykkedes med det yderste af bremsegrebene at hage mig fast bagerst i frontgruppen. Samtidig røg redaktøren den anden vej, han havde for en gangs skyld fået placeret sig rigtigt forud for problemerne, men der kan nu engang kun sidde et vist antal ryttere på en vifte.

Uggi: Fik holdt mig pænt fremme og måske også brugt lidt for mange kræfter på det… men omvendt sad jeg rigtigt, da der blev kørt i sidevinden. Desværre er jeg ikke skarp nok til at klemme mig ind på viften og måtte sande at jeg var sidste mand der blev sorteret fra. Med 20 meter op kom Daniel drønende forbi, og råbte – kom så! – jeg prøvede, men umuligt. Herefter sad jeg op, og ventede på gruppe to. Det skulle vise sig at være en ganske hæderlig gruppe ryttere! 

Daniel:
Vi havde kørt 15 km og jeg havde allerede brændt en betydelig del af mine tændstikker og sad således mere eller mindre på hjul de næste 20 km (tak for liftet). Jeg tror vi sad 12-13 stykker i frontgruppen, forfulgt af 15-25 ryttere ca. 30-45 sekunder efter os. Efter ca. 35 km, hvor samarbejdet ikke havde fungeret helt tilfredsstillende, blev gruppen splittet på ny.

5 mand kørte væk, heriblandt de 2 store motorer Jeppe Tolbøll og Torben Johansen og så sad jeg der, som i et tog uden lokomotiv. Altså måtte jeg selv i arbejdstøjet ca. 30 km. tidligere end jeg havde håbet, men det gik nu meget fint; gruppen kørte fint rundt og jeg havde fået styr på puls og ben igen, efter det indledende sidevindsudskilningsløb.

Vadehavsløbet 2017 AltomCykling.dk

Virkelig flot målzone i centrum af Ribe ved siden af domkirken!

De næste mange kilometer gik således relativt monotont, men hyggeligt i en overkommelig fart og i et lidt mere kuperet landskab omkring Åtte Bjerge (af alle steder). Jeg indrømmer gerne at jeg håbede på at blive hentet af den større gruppe, men de andre i min gruppe var opsatte på at holde dem bagved, så det blev farten sat efter. Vi sad 6 mand og kørte rundt, så der var god mulighed for at få både spist og drukket fornuftigt.
Efter ca. 100 km mistede vi 1 af de 3 Vejen ryttere, Claus Stenger, jeg ved ikke om han gik kold eller punkterede. Vi andre fem fortsatte ufortrødent sydover til Arnum, hvor vi drejede mod vest, inden de sidste 13 km skulle tilbagelægges op mod Ribe.

Uggi: I et godt stykke tid havde vi visuel kontakt med gruppen foran, men netop som vi for alvor fik rulleskiftet til at køre, og nærmere os de forreste, fik de trykket på speederen og kørte væk. Vores gruppe var nok desværre lige det største for at det for alvor kunne køre rundt, og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke gad at sidde og brænde en masse energi af for 10 mand der sad med på frihjul. 

Så vi var en rimelig stor flok på omkring 20 mand der kørte mod Ribe og skulle køre om 13 – 32 pladsen eller noget i den dur. Med mange friske i gruppen var det i hvert fald svært at få skilt ad, nogle prøvede, men ingen af os var erfarne nok til at få det til at ske. 

Cyklen er også blivet pimpet med lidt reklamestickers fra Klisterfister.dk

Cyklen er også blivet pimpet med lidt reklamestickers fra Klisterfister.dk

Fed nok rute

– med flagvagter og skilte bruger de ikke mange af til Vadehavsløbet

Daniel: Jeg så meget frem til at dreje om i nord og have Ribe inden for en overskuelig afstand, for benene var begyndt at beklage sig. Derfor ramte det mig ret hårdt mentalt da vi fandt ud af at vi var kørt forkert og i stedet for 10 km havde 20 km til Ribe. Vi fandt dog snart en landevej mod Ribe, og så blev de sidste saft presset af citronen, især Carsten Riis og Jesper Sloth fra Vejen holdt et imponerende tempo hjem mod Ribe. Vi var ca. 10 min efter frontgruppen, der havde kørt forbi det samme (manglende/fjernede?) skilt som os (i øvrigt kørte Uggis gruppe også forkert samme sted).

Ikke desto mindre var glæden stor over endelig at køre ind i Ribe, ikke uden grund kåret som Europas smukkeste landsby 2014. Det brostensbelagte torv ved den smukke domkirke udgjorde et rigtigt flot målområde, solen stod højt på himlen og der var sommerstemning og en kold (velfortjent) fadøl udleveret på fremvisning af rygnummer.

Vadehavsløbet 2017 AltomCykling.dk

Glad Daniel V. inden start på årets Vadehavsløb, på Ribes flotte torv! 

Uggi: Med godt 15km igen var der nogle ryttere der forsøgte sig, og efter et par forsøg der blev kørt ind, synes jeg at det lignede at gruppen så lidt mør ud, så der skulle forsøges lidt. Det lykkedes mig at få et hul, men desværre var vi så kørt forkert, og der blev samling. 

Herefter var der igen et par forsøg og jeg forsøgte så igen igen, men IGEN kørte vi forkert, og det var sgu æv!. Jeg sad ellers med ok gode ben og synes endelig det lignede man kunne have skabt hullet. Samtidig viste det sig at halvdelen af gruppen havde fundet den rigtige vej, og altså havde overhalet os indenom… det er jo fair nok, men også ærgeligt! 

Overordnet set stod skiltene for langt væk fra hvor der skulle svinges, og hvorfor ikke lave 2 skilte til hvert sving i stedet for kun ét, det koster jo ikke alverden at lave lidt ekstra, og vil øge oplevelsen markant for deltagerne.  

Jeg talte to sving med flagvagter, men der var nok 5 – 6 yderligere sving hvor det ville give rigtig god mening med en flagvagt også, så lidt flere skilte og lidt flere flagvagter i 2018, så står Vadehavsløbet med et rigtigt godt løb på hænderne! 

Jeg fik min duft af knallert

– og stængerne blev kørt i sænk! 

Uggi: I optakten til løbet i Ribe fik jeg nævnt at jeg synes det var monster sejt at den lokale knallertbande kørte master. Det gjorde de så desværre ikke i år, måske pga. klager over udstødningen…!? I år var det i stedet en noget mere anonym kassebil fra Ribe Cykellager der stod for tjansen. Fint nok for sponsoreren, men ikke så originalt som knallerterne. Jeg håber de vender tilbage i 2018! 

Heldigvis fik jeg alligevel lidt røg i lungerne, for med 9km til Ribe blev vi overhalet af en lokal ung gut på en knallert. Den kørte noget hurtigere end foreskrevet, når man føreren ligner én på 13 og maskinen er uden plader… vi røg i hvert fald på smækken og kørte ind til byen med 43 km/t, de kilometer gjorde ONDT! Jeg var helt rundtosset da vi kom i mål. 

Vadehavsløbet 2017 AoC

Redaktøren havde lidt svært ved at finde smilet frem umiddelbart efter at være kørt i mål; én cola hjalp dog på humøret!

Til sidst drejede knallerten fra, og vi kørte samlet den sidste kilometer ind til Ribe. Der var ingen lyst fra min side om at køre om placeringer, så jeg rullede lidt slukøret sidst over stregen, og blev nummer 32. Egentlig en ganske ok placering, når man har kørt 11 kilometer for langt, men æv når man nu faktisk sad i en position hvor man kunne have kørt med om top 20. 

Det er også sjovt at køre noget der minder om en finale, det er trods alt sjældent for mig at jeg faktisk er med fremme blandt de forreste (som jeg jo synes top 20 er i et motionscykelløb). Anyway, så var det god træning, og fedt at benene kunne holde til en omgang scootertræning efter 130km, så er formen da ikke helt ad helvede til. 
 
Daniel og Uggi: Med to gode løb i benene ser vi frem til den næste udfordring, revanche i Haderslev Næs løbet søndag d. 4. juni, hvor Daniel sidste år måtte udgå med defekt, og redaktøren forrige år missede feltet på en stejl bakke :) 

Resultater fra Vadehavet kan ses HER. TAK FOR I ÅR! 

Redaktøren og Jeppe Tolbøll vil gerne takke Black Inc for at have lånt os hjul til 2017 sæsonen! – og hele AoC holdet vil gerne takke ENZO Cycling for det vildt fede cykeltøj de har leveret til holdet!  

 

Løbsforventninger til Herning-løbet

$
0
0

I pinsen står den på Marcello Bergamo Pinsecup når Silkeborg, Herning og Hammel slår sig sammen, og afholder en cup på 3. afdelinger, men hvor man kan melde sig til hvert løb som alenestående løb. Jeg har selv valgt kun at køre Herning, og den rute passer mig egentlig ganske glimrende, som værende en af de fladeste på terminen!

Af: Jeppe Tolbøll

På grund af arbejde fredag, og en rigtig skidt rute i Silkeborg, set ud fra min synspunkt, med mange bakker, har jeg valgt at spare mig for det løb, og derfor være frisk til Herning. Samtidig er jeg inviteret til fødselsdag om mandagen og kører derfor heller ikke Hammel. Jovist, jeg har ikke presset på, for at undgå fødselsdagen, for at kunne køre Hammel, for selvom jeg var i mit livs form, ville jeg næppe kunne klemme korpuset med henover Pøt Mølle.

 

HERNING, 4. OMGANGE, 123,2 KILOMETER, 340 HØJDEMETER

Herning ser ud til at passe mig, og det har den altid gjort, men alligevel har jeg altid haft nogle problemer med ruten. Eller måske ikke ruten, men mere den måde løbene altid har formet sig på. Faktisk er min eneste placering i præmierækken en 10. plads i C helt fra 2013. De andre gange har jeg misset udbruddet, da Herning tit bliver et stort lotteri med de mange folk til start. I år kan det være meget vel det samme. Med pt. 48 tilmeldte, så ender vi nok på over 50 til start med eftertilmeldinger, og det bliver derfor klart det største licensfelt for mig i år! Det skal man naturligvis ikke brokke sig over, men det giver nogle andre taktiske udfordringer end når vi har været 20 eller 30.

Som det ser ud nu, så bør der komme en god vind, og tørvejr. Vinden bør være til min fordel, men i et så stort felt, så skal man ikke sidde meget forkert, eller misse et hug, og så kører der måske 10 mand væk.

Jeg har ingen jeg bestemt holder øje med til løbet, og jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente. Som så mange andre år, så kan det blive alt eller intet i Herning, men jeg håber jeg kan ramme det rigtige hug, og derfor få lov til at køre med i finalen.

Torsdags tons (& hygge) – i Auning

$
0
0

2. torsdag i Juni byder for 6. år i træk på en motionsklassiker i Auning lidt udenfor Randers. Med fokus på motion, der er ingen tidstagning, og der inviteres til både gang, løb og cykling, på mange distancer – alle kan være med!

Af: Uggi Kaldan / Foto: Auningløbet

AoC har ikke deltaget i løbet før, men glæder os til 60 kilometers god træning i godt selskab, på en rimeligt flad rute med kun lidt over 300 højdemeter.

Vi regner ikke med at køre ræs, men vil da forsøge at sidde med foran, og så må vi se hvad der sker, benene er stadig god ømme efter en ordenlig omgang tæsk rundt om Rands Fjord i mandags. 

Kom og join AoC til god hygge, tag evt. familien med hvis vejret ellers arter sig, det ser hyggeligt ud! 

Læs mere på deres hjemmeside: Auningløbet

Eller på deres Facebookside: Auningløbet FACEBOOK

Hele overskuddet fra AuningLøbet  går i 2017 til Børnecancerfonden og Julemærkefonden, sidste år blev der samlet 40.200 kroner ind, så når du deltager går det også til et godt formål! 

Haderslevnæs Motionscykelløb 2017

$
0
0

D. 4. juni blev der kørt motionsløb i Haderslev, og AoC havde sendt både Daniel Vestergaard Andersen og Jesper Bjerring Johansen til det sønderjyske, hvor turen rundt og omkring Haderslev Næs skulle tilbagelægges! 

Haderslev Næs Løbet, 117 kilometer.

Før starten:

DANIEL: Trods halve løfter/trusler om regn viste vejret sig fra sin gode side, ikke nær så overbevisende som sidste år, men dog varmt nok til at man kunne køre kort/kort. Jeg var ret opsat på at klare den bedre end sidste år (kan læses HER!), men det krævede heller ikke mere end at gennemføre, så det virkede overkommeligt, især fordi mange af de hurtige lokale licensryttere var til Pinseløb i Herning.

JESPER: Efter at have kørt mellem ruten (78 km) sidste år havde jeg i ren kådhed meldt mig til den lange (117 km) i år.. Det hele virkede meget velovervejet da jeg gjorde det. Jeg var kommet godt ud af vinteren og formkurven bar den rette vej og opadgående.. Desværre har et jævnt miserabelt forår og forsommer gjort sit for at sætte mig godt tilbage. Derfor var det med en vis skepsis jeg søndag morgen pakkede bilen, snuppede kaffen med og hoppede i bilen med kursen sat mod Starup lige syd for Haderslev.. Det startede godt, selvom jeg synes alt var med, slog det mig (heldigvis inden jeg nåede på motorvejen) at mine bib og jersey jo stadig hang på tørresnoren og ikke lå i tasken.. Doh.. God morgen Jesper, få lige knolden i gear.

Nå, tilbage og hente kludene og så på rette spor igen

Turen fra Aarhus er et lille smut på omkring 1 ½ time så der var tid til at tænke diverse scenarier igennem. Skulle jeg køre fuld hammer hvis der blev givet gas fra start eller sige fair nok, jeg finder mit eget tempo og får en god dag ud af det. Det første havde jeg prøvet tidligere i år i En forårsdag i Thy, uden held, så det blev nok mulighed 2 jeg ville vælge. Hjemmefra havde jeg da også prøvet at være på forkant og downloadet en GPX fil til min Garmin Edge 520, så skulle jeg ende op med at sidde solo havde jeg da en profil at holde mig til godt hjulpet af den opstillet skiltning. Netop skiltning og GPS skulle vise sig at give lidt udfordringer, men mere om det senere.

Kort før Starup mødte jeg en gammel ven af bloggen ‘Valde’ som så lidt “lost” ud (han havde ligesom jeg selv tastet kopieret adressen ind fra tilmeldings beskrivelsen) og nu holdt vi så midt på en landevej og kiggede på afblomstrede rapsmarker. Ikke en graverende fejl for Google er din ven, men lidt ærgelig at starte sådan. Vi fik fundet Starup Skole og hentet vores startnumre.

DCU som står for tilmelding og tidtagning, er i en overgang til et nyt tidtagningssystem (hvilket har givet nogle udfordringer for HS6100 som arrangør og resultatformidler) så vi havde ikke mulighed for at kende vores nummer på forhånd som ellers kan lette udleveringen, men HS6100 folkene gjorde hvad de kunne for at det gik hurtigt.  


Ved nummerudleveringen fik jeg også lige hilst på AoC’ anden udsendte Daniel. Han var en mand på en mission med et pauvert resultat fra sidste år som skulle revancheres (Daniels ellers så pålidelige DOLAN havde svigtet og kranken havde givet op allerede inden løbet næsten var givet frit). Det stod også klart at Daniel og jeg med al sandsynlighed ville komme til at opleve løbet fra hver sin ende af resultatlisten. (Daniel er gammel kontinentalrytter og en snu ræv med evne for at placere sig i feltet)

Løbet er i gang! Der blev givet gas!

DANIEL: Ca. 35 ryttere stod til start på årets 117 km rute og vi blev ledt fint afsted af 7-8 race-marshalls, der dog snart fordelte sig på grupperne. Kort efter løbet var givet frit kom det første seriøse angreb, Oliver Boel fra Team Hechmann Cycling, der lige var ude og lufte benene efter at være hjemvendt samme morgen efter juniorløb i Frankrig. Bag ham sad vi ca. 20 mand med et sporadisk velfungerende samarbejde, hvor især Henrik ’Valde’ fra Cykelmagasinet tog sin del af føringerne (og egentligt også en betydelig andel af mine føringer). Der var et par forgæves forsøg på at køre solo frem til Oliver, men de blev lukket ned og efter passagen af turens første hårde stigning ved Kalvø (efter ca. 37 km) var frontgruppen samlet igen og fortsatte sydover med et par enkelte angreb, der ligeledes blev lukket.

JESPER: Som det er blevet rigtig god kutyme til motionscykelløb havde HS6100 allieret sig med BMW Marshalls til at vise vej og hjælpe med en glidende afvikling af cykelløbet i harmoni med trafikken .. Det er en rigtig god ting og jeg har tidligere også talt for netop den bonus det er.. Faste flagvagter/politi er fantastiske ved passage af kryds og store vejen, men de slår ikke følelsen en rullende post giver.Kort før starten blev vi kaldt frem til en kort orientering om ruten og et par nøglepunkter derude. Netop et af disse skulle give udfordringer senere på dagen skulle det vise sig.

Klokken 10 blev vi sendt afsted med nedtælling og masterkørsel ud af Starup by. Modsat sidste år hvor der var et par situationer som hverken HS6100 eller BMW Marshalls kunne klandres for, gled det let og leif og vi kom sikkert fra start. Nu sad man så og tænkte i sit stille sind at det var helt rart at der var Pinseløb / Marcello Bergamo Cup, så et flertal af licensfolkene var væk og der ville jo nok blive kørt stille til at starte på, bare sådan til benene var kommet igang.. Niksen, sådan skulle det ikke være. Dårlig nok var master trukket fra før de første ryk kom og tempoet blev skruet op for at gå i stå igen for så at rykke endnu engang.. Det kunne jeg hurtigt mærke at det var mine lunger ikke med på og selvom der endnu ikke var kørt 10 km, valgte jeg at finde mit eget tempo til der var kommet styr på vejrtrækning og astma. Hvor længe jeg sad der på mellemhånd ved jeg ikke, men begyndte da at tænke det bliver en god lang solo dinger. Og det var jeg helt afklaret med, jeg havde jo ruten på gps’en og de fine skilte at følge.

Nå, benene og lungerne fik det småt bedre af ikke at sidde i rødt og trådet blev lettere, men jeg skulle stadig være varsom. Mit held var så at selvom jeg troede jeg var Lanterne Rouge rent faktisk fik selskab af 5 gutter som var blevet snydt af et vendt skilt i et T-kryds og havde været på en lille deroute. Træls og irriterende at der skal være sætternisser på spil til at skabe tvivl om rutens forløb.

Nå, jeg fik mig hægtet på gruppen og gjorde det klart at jeg ikke havde noget at køre med og blev jeg sat skulle de ikke vente. De var nu yderst diplomatiske og sørgede for at lade mig stå over føringerne til kroppen ligesom ville igen. Tak for det. Vi fandt sammen i et godt jævnt tempo og jeg fik også overskud til at gå frem og tage et par føringer.

Skulle vi den vej, eller hvad!?

DANIEL: Undervejs passerede vi et hus, hvis beboer, ifølge de lokale, har et lettere anstrengt forhold til cykelryttere. Af samme grund havde han været ude og dreje skiltet foran huset, men vi blev dog gelejdet den rigtige vej af en lokal rytter i gruppen. Det viste sig dog at arrangerende klub, Haderslev Starup Cykelklub (HS6100) havde forudset dette og derfor skiltet begge veje, så selvom man kørte forkert ved det pågældende hus førte skiltene én tilbage på ruten uden ret mange ekstra meter – genial løsning

Tilbage i løbet var vi begyndt at nærme os Åbenrå, hvor vi på vej ind til byen passerede Åbenrås svar på Poggio (Aabæk), der jo danner en del af rammen for finalen ved Milano-San Remo. Bakken er særdeles stejl på de sidste 50 meter, men vi kom nogenlunde samlet over, dog måtte jeg jagte lidt frem mod næste stigning (Jørgensgård Skovvej, efter ca. 63 km), efter hvilken vi kun sad 9-11 ryttere. Efter en fantastisk flot nedkørsel til Åbenrå (igen, ligesom i San Remo ) begyndte positionskampen frem mod Dimen, hvor Oliver Boel førte op over og endda også slap fri henover toppen. Dog fik han ikke større forspring end at blev hentet/opgav at kæmpe for det. Således var vi en godt samarbejdende gruppe på 9 ryttere der begav os nordpå mod start- og målområdet ved Starup Skole.

JESPER: 

Da vi kører ud af Sønder Vilstrup har en “venlig” sjæl vendt et af skiltene og vi bliver sendt på afveje, dog ikke så lang da min GPS hurtigt melder “AFVIGELSE”. Nå, rundt med cyklen og tilbage på sporet. (Har efterfølgende snakket med HS6100 og man har faktisk ved tidligere løb også oplevet flytning af skiltene netop her, så der var lavet “nødskiltning” så ville blive ledt tilbage på ruten hvis vi havde fortsat af derouten).

Efter et længere transportstykke på landevejen, begyndte vi at ramme de første rigtige bakker. Havvejen ved Diernæs var den første rigtige bule og det gik faktisk forbavsende godt. I gruppen blev vi enige om at køre op i eget tempo og så lave opsamling på toppen. Det er jo trods alt sjovere at være 6 til at dele slæbet.

Kort efter Diernæs kom Genner Strand og “Kalvøbakken” på Sdr Havvej. Specielt sidstnævnte stiger godt, så vi fik lige lov til at mærke lårene stramme til. Humøret i gruppen var godt og vores samarbejde virkede så man ikke lagde mærke til distancen. Der var kørt ca 44 km da vi kommer til Genner hvor 78 og 117 km ruterne dele op. Dette var skiltet fint og forståeligt, og havde været nævnt ved briefingen så ingen ko på isen der. Her kommer der så en lille finte med skiltningen vi skal til venstre, men der står også et par skilte og peger modsatte vej som vi kom fra, men gps’en hjælper med at fjerne tvivlen.Fint igennem Genner og ud på landevejen mod Aabenraa, her bliver vi ledt over på cykelstien, hvilket er fint nok da den er til for at blive brugt, bortset fra den ender ud i en parkeringsplads med granitskærver.. Æv. Nå, ud på landevejen igen for kort efter at dreje til venstre mod Barsmark og Løjt Skovby hvor vi rammer de næste par bakker med fine procenter.

Lidt små fine veje inden vi rammer flere bakker ved Aabæk, der er nu kørt ca 60 km. Vi nærmer os Aabenraa og i mine øjne turens højdepunkt “Dimmen” ved 66 km mærket. Jeg glædede mig som et lille barn til at køre denne stigning som ligner noget man kender fra Flandern Rundt, dog i en kortere udgave. 200 meter brostensbelagt slugt med stigningsprocenter op til 11-12 % på det stejleste. Som en bonus oven i stiger vejen frem til Dimmen jævnt med 2-4% så man har også glæde af denne falskflade vej inden der drejes til højre ind på Dimmen, vælge det gear som den skal køres med mens vi stadigvæk er på jævn asfalt og så bare op på toppen med let greb om styret og lade cyklen danse op af brostene.. Det er så fed en fornemmelse når cyklen bare spiller.. Kan ikke lade være med at tænke på om mine dæk gjorde det lettere, jeg kører med 700C x 23/25 Specialized Roubaix Pro med 7 bar, men ihvertfald gik det som en leg og med stor komfort op over bakken. Som ekstra bonus var kroppen også vågnet op til dåd, så der blev plads til flere og længere føringer.

Fra Aabenraa og Dimmen gik det videre af bugtende veje uden de synderlige store forhindringer andet end vinden til vi kom retur til Genner. Her havde en drillepind atter pillet ved skiltene som skabte tvivl om ruten. Vores BMW Marshal blev også ledt på afveje, men efter nærmer gennemsyn af min tur fra dagen sammenholdt med gpsprofilen, skulle vi have holdt fast på min Garmin Edge 520 og ikke ladet os forvirre. Heldigvis gjorde det ikke den store skade men det var møgærgerligt at vi lige måtte en tur rundt i et villakvarter og en ekstra runde om Genner. Det gav os en omkørsel på små 2 km. Nå, men vi fandt tilbage på ruten igen og fandt også depotet lige efter Genner på vej mod Hovslund efter små 83 km. Her kunne der tankes vand, bananer og nogle ganske glimrende müeslibar fra Ravensburg (jeg kan specielt godt lide blåbær varianten). Vi tog et kort stop til at fylde lidt i flaskerne, få en snak med hjælpen i depotet og få tisset af inden vi tog hul på de sidste små 30-35 km som stor set var uden de store forhindringer, med undtagelse af bakken ved Hoptrup efter ca 105 km som er god for 3-5% over godt 800m, sådan bare lige for at prikke yderligt til benene.

Finalen!

DANIEL: Det første finaleangreb kom på en lille jævn stigning på Hytkærvej efter ca. 100 km, hvor Henrik Kücken fra Rødekro stak afsted og fik følgeskab af Oliver Boel. Det var de to der skulle holdes øje med, og jeg sad naturligvis ca. bagerst i gruppen – altså måtte den gamle Dolan presses op i fart henover bakketoppen (det bryder den sig nu engang ikke rigtig om) og jeg fik kontakt med de to, sad over et par gange og gik så med i føringsarbejdet. Der fulgte en intens jagt over de følgende 5 km, hvor de 6 forfølgere ikke var længere en 10 sekunder efter os, så da vi ramte hovedvejsbakken ved Hoptrup, dagens sidste bakke, vurderede jeg at det var sidste chance for at slå hullet, så den fik alt hvad den kunne trække henover bakken. På toppen tog Henrik over, Oliver var væk, og så gik det ellers stærkt de næste 7 km og vi lagde god afstand til forfølgerne. Med 4 km igen drejede vi over i noget side-modvind, hvor jeg gerne skal indrømme at Henrik trak langt det største læs. Han kom også først rundt i sidste sving og åbnede spurten. Heldigvis for mig lavede han lidt en ’Zabel’ og stoppede med at træde et stykke for stregen, så jeg akkurat kunne klemme mig indenom, hvilket resulterede i en flot buket blomster

Igen i år var Haderslev Næs Løbet, eller bare Næsløbet blandt lokale, et velarrangeret cykelløb på en fremragende rute, der som nævnt bragte tankerne hen på både Milano-San Remo og Flandern Rundt (dog i dansk målestok).

JESPER: Et par enkelte kort bump på 3-500 meter med 2-3 udgjorde de sidste par forhindringer inden vi kunne køre i mål igen ved Starup Skole. Her kunne jeg godt have tænkt mig et skilt ved 1.000 meter så der var noget at pejle efter, men ikke noget must jeg har alligevel ingen spurt jeg kan time

Tak HS6100 for udfordrende dag på rammen og tak til de 5 gutter som samlede mig op da det så træls ud og lod mig finde min ben igen.

Haderslev Næs motionscykelløb 2017

Resultater:

Den lange – http://www.dcu-jf.dk/2017/Motion/Haderslev/Lang_Rute.html

Den mellem – http://www.dcu-jf.dk/2017/Motion/Haderslev/Mellem_Rute.html

Den korte – http://www.dcu-jf.dk/2017/Motion/Haderslev/Kort_Rute.html

 

JESPER:
Konklusion: Haderslev Næs er et hyggeligt lille løb med tre rigtig fine ruter, gode omklædningsfaciliteter og mulighed for at få et bad efter løbet. Der var mulighed for at købe en øl/vand og en velsmagende sønderjysk pølse til. Vejvisning, evt ruten kunne bruge et par småjusteringer, på enkelte steder nogle større skilte bla. hvor ruten krydser på returen og en opdatering af GPS filen ville også være fint (jeg kunne også have valgt en mere navigationsvenlig GPS med et bedre kort for at afhjælpe nogle af udfordringerne. I Genner da vi kom retur, skulle jeg bare have stolet på GPS’en 100% i stedet for at følge skiltene) Sætternisserne/skilteflyttere kan ingen arrangør sikre sig imod, men kan give en ærgerlig oplevelse af et ellers godt løb.

Vil jeg køre Haderslev Næs igen .. Jeps, bare alene den tur over Dimmen er det hele værd.

 

Tidtagningen!

Kommentar vedrørende tilmeldingssystemet: DCU trænger til en hjælpende hånd.. Magen til ringe hjemmeside skal man lede længe efter.. Det er rystende så ustruktureret den er bygget op og der er “ikke” muligt at finde resultater medmindre man kender nogen som kender nogen.. DCU’s hjemmeside / offentlige profil har hængt i laser siden slutningen af nullerne hvor man begyndte med ny/gammel DCU uden at rydde op  Omkring tilmelding og tidtagning – Her burde DCU nok overveje om man ikke bare skulle lade andre om passe klokken og koncentrere sig om at få den øvrige forretning på ret køl igen. Jeg havde en dialog med HS6100’ formand Jeppe Tolbøll og han var som formand for den arrangerende klub ikke imponeret over den håndtering af overgangen, som Tolbøll vurderer har kostet tilmeldinger da løbet pludselig fremstod som lukket/aflyst på Sportstimings hjemmeside og ikke henviste til den nye i DCU regi. Netop det meget kaotiske forløb omkring registrering og tilmelding når DCU er indeover er noget vi har vendt flere gange på redaktionen og da der er så mange kvalificerede udbydere, så hvorfor prøver DCU så at lokke deres medlemmer til at købe et produkt som de rent faktisk ikke kan levere i en ordentlig kvalitet

 

 


AoC kører Hærvejsløbet 2017

$
0
0

På lørdag køres Hærvejsløbet, en nyklassiker i dansk motionscykling. Jeg stiftede for første gang bekendtskab med den lange rute på Hærvejsløbet i 2014. Ruten er omkring 270 km lang og går fra Flensborg op gennem Danmark, langs den gamle Hærvej og med mål i Viborg og depoter i en række større byer på ruten.

Af Jesper Bjerring | Foto: Privatfoto

Dansk klassiker op gennem det historiske Jylland.

Hærvejsløbet er i hovedtræk 3 ruter, den lange – en tur fra Flensborg til Viborg op langs den gamle hærvej. 270 km og små 2000 højdemeter inden benene kan hviles på Snapstinget. Den mellemlange på 160 km som kobler på fra Vejen og den korte på 55 km fra Funder ved Silkeborg. Alle tre skal nok sørge for at man bliver testet alt efter niveau. I 2017 er der desuden hele 4 MTB ruter; 165 km fra Vingsted, 110 fra Bryrup, 60 km fra Engesvang og 35 km fra Frederiks.

Ud over en flot natur, god skiltning og en fin rute, byder Hærvejsløbet på forplejning i topklasse og frivillige i særklasse.. Man snyder sig selv ved ikke at besøge depoterne.. Sådan skal det gøres.. Overskuelig, veltilrettelagt og med flow. Man er aldrig i tvivl hvor hvad kan findes da man stort set bruger samme setup i de forskellige depoter. Selve layoutet er måske ikke ens, men flowet gennem er og det virker,

AoC kører den lange distance, vi må se hvordan det går.

Starten på den lange er lagt på den charmerende gamle havn i Flensborg og nummer afhentningen foregår i Flensburg Zeitungs flotte bygning. Det er i sig selv en oplevelse. Herefter følger en fantastisk tur op gennem syd-og midt-jylland med lange flade rullestrækninger, bølgende og snoede hyggelige småveje og nogle udfordrende knolde omkring Vejle, Silkeborg (Funder) og Dollerup. Som en frisk tilføjelse er Dimen ved Aabenraa indlagt på ruten i år, en ond brostensbakke, som vil overraske mange! Målet i Viborg er ved Snapstinget, udspring for Jyske Lov og hvor der bydes velkommen til en festlig afslutning på en lang og smuk tur.

Løbet ligger i den lidt dyrere ende med tilmeldingsgebyret, men forplejningen op gennem landet er også helt i top. super venlige og smilende hjælpere i depoterne og afmærkning som leder dig på sikker vej hele turen.  Ikke siden sidste år har jeg kørt over 250km, og jeg har heller ikke helt nået den træning jeg havde håbet på i år.

MEN MEN, jeg plejer hvad man ikke har i stængerne, det må man kompensere for med hovedet, og jeg er stædig, så mon ikke jeg kommer i mål (igen) – det regner jeg i hvert fald med!

Vi ses

Hjemmeside: www.haervejsløbet.dk

Tour de Trekanten er et fint cykelløb!

$
0
0

Cykelløbet Tour de Trekanten blev introduceret i 2013 af Team Rynkeby Trekanten med Martin Højfeldt Nielsen som hovedbagmand , og er nu med 5 år på bagen ved at blive en solid etableret event i motionskalenderen. Drivkraften bag løbet er velgørenhed og overskuddet går til Børnecancerfonden via Team Rynkeby, så udover at få motion og gode oplevelser støtter man også op om et godt formål.

Af Jesper Bjerring | Foto Tour de Trekanten

Løbet køres på 3 naturskønne ruter på henholdsvis 35, 72 og 126 KM i Trekantsområdet (Vejle-Kolding-Fredericia), med udfordringer for enhver, også den krævende motionist.

Med Smidstrup Hallen som omdrejningspunkt med start og mål samt expo-område med udstilling fra bla. Team Rynkeby Trekanten, cykelservice, hoppeborg og rigtig gode muligheder for omklædning og bade samt købe mad og drikke efter løbet. Da pladsen omkring Smidstrup Hallen er forbeholdt cykler foregik parkering på Præstegårdsvej på et stort græsareal. Det virker fint og der er plads til alle, både i start/mål og på parkeringsarealet.

AoC s udsendte havde meget letsindigt fået sig tilmeldt 126 km i første startgruppe med start kl 9:00, om ben og lunger ville måtte stå hen i det uvisse. Det skulle ihvertfald prøves og kunne give mulighed for at friske et par af bakkerne omkring Egtved op igen.

Afsted afsted det gik

Efter en kort briefing fra løbsledelsen vedrørende efterspillet af fredagens skybrud i Trekantsområdet og information om man havde prøvet at rydde for sten og grus som var skyllet på vejene, men man stadigvæk skulle være opmærksom, blev der talt ned og vi blev sendt afsted.

Som tidligere gange jeg også har kørt TdT startede vi stille ud gennem Smidstrup for at så give den los når vi var kommet ud af byen. Idag var det tydeligt at vi havde medvind for det var et højt tempo som blev sat fra start af. Jeg vidste jeg skulle prøve at holde mig godt fremme, men også belært fra sidste weekend heller ikke bare køre med for enhver pris. Jeg havde stadigvæk astmaen lurende i kroppen.

Det gik fint de første 10-15 km, men så den første forvarsel og jeg måtte bakke let af. Vi havde lige passeret en af de lidt drilske passager på ruten, en hurtig nedkørsel på Holmemarksvej, hvor et skarpt højresving på den smalle vej kort før en viadukt godt kunne give en lille forskrækkelse, specielt i vådt føre som vi havde i ‘14. Nu kendte jeg jo ruten og tog mine forbehold og tilpassede farten. Det kostede så udskilning på den efterfølgende bakke, øv.

Heldigvis var jeg ikke den eneste og der blev etableret en fin lille gruppe på 10 mand. Denne blev dog hurtigt reduceret til 4 da en af SCK rytterne trak en forhjulspunktering og resten i klubånd standsede og ventede.

Rigtig fine ruter

Ruterne ligger i meget varieret landskab, vekslende mellem idylliske småveje, hyggelige landsbyer, brede boulevarder og bakker. Især på den lange rute (126 km) var der rig mulighed for at blive udfordret og flere af bakkerne er man tidligere stødt på hvis man har kørt et andet stort motionsløb i og omkring Vejle. Refsgårde, Tørskind og Vork Bakker er og bliver lige træls på godt jysk.

Vi fire fortsatte vores samarbejde og den ene km tog den anden. Formen er lidt so so, så i stedet for at blive deprimeret over høj puls og lav kadence, havde jeg slået de to ting fra på min GPS, og kørte alene med distance, tid og fart på den avancerede computer. Det er måske ikke helt old school og offline, men det giver trods alt et løb, mere kørt på følelse end data. Jeg føler jeg bliver bedre til at nyde turen, kigge ud og bare suge indtryk til mig. Og indtryk er der masser af på Tour de Trekanten.

Ved 40 km mærket kom vi til Vester Nebel hvor et skarpt højresving på et stykke farvet asfalt godt kan give en overraskelse (i ‘14 var det møg glat pga regn og jeg fortsætte lige ud fordi cyklen gled) og kort efter skarpt til venstre. Her har man på det efterfølgende stykke landevej lavet langningszone. Stor klasse at man lige kan få en banan med på vejen, mens man sidder på cyklen. 

Vores lille gruppe kørte ufortrødent videre og kort efter ved ca 50 km mærket kom gruppen fra SCK op til os igen. De havde god fart i cyklerne og tog også hurtigt teten. Her begyndte mine alarmklokker at ringe igen. Jeg sad kun med på det sorte af neglene og efter en hæderlig føring måtte jeg da også lide den tort at bare glide gennem gruppen, sige god tur til sidste mand og slippe for at få luft igen. Vi var lige drejet ind på Roedsvej og begyndte på de første små bakker omkring Egtved.

Herfra stod den på 55 kms solotur, med masser af udfordringer og ikke mindst opmuntringer fra de mange hjælpere rundt på ruten. Stor ros for at have formået at få ryddet op på langt de fleste nedkørsler efter det skybrud som ramte trekantsområdet fredag aften, så der kunne gives godt med gas nedad, når benene nu ikke ville opad.

Om det var regnen eller bare slid på asfalten ved jeg ikke, men efter Refsgårde hvor vi skulle dreje to gange venstre og ned af Tørskindvej var pilene slidt næsten væk, men her guidede gps’en mig sikkert rundt og holdt mig på rette spor, uanset hvad er det altid en god idé at downloade kort på sin GPS til motionscykelløb, hvis den enhed man har kan håndtere det. 

Konklusion

Rynkeby Trekanten har på få år formået at stille et rigtig godt cykelløb på benene og hvad næsten er mere imponerende, på den lange rute på 126 km passerede vi ikke ét lyskryds overhovedet. Imponerende og mega fedt, det giver altså et mere flydende løb.

Skiltningen blev klaret med tydelige pile malet med kalk på vejen (det kunne andre godt lære noget af, plastmaling hører ikke til på asfalten eller i naturen) På udsatte steder var der flagposter som gjorde turen til en leg.. Det bar præg af at det var folk som cykler der stod med flagene. Vi blev mødt i kurverne og ledt i de logiske baner rundt. (al frivillig hjælp er vi selvfølgelig glade for, men må også erkende det bare bliver mere Race når det er en som kender linjerne og ikke står passivt og vinker)  

På frontgrupperne på 75 og 126 km var der vanen tro desuden Race Marshalls til at vise vej og fungerede som rullende barrierer, så længe man kunne følge med de grupper de ledte an i hvert fald. 

I start/mål var der stille hoppeborg op, en monsterstor traktor, der var mulighed for at købe øl, vand og pølser og den lokale vinpusher gav smagsprøver og mulighed for at købe en god flaske vin med hjem til aftensmaden.

Jeg havde downloadet en GPS-fil til min Garmin Edge 520 som ekstra sikkerhed hvis jeg kom til at sidde alene. Hele turen var GPS’en spot on.

Tak for en fed tur!

Hjemmeside: http://www.tour-de-trekanten.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Tourdetrekanten/?fref=ts

Se resultater her:

Resultater: http://my4.raceresult.com/69541/results?lang=dk

Rutekort til download:

Rutekort 35 km: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jvcbqwepdrcjayqc

Rutekort 72 km: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=catbyigbskjljvyv

Rutekort 126 km : http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vyqymvywygdlcmqu

 

Dagen inden Gran Fondo Fausto Coppi

$
0
0

Det er sjældent man føler sig heldig inden et cykelløb når vejrudsigten melder regnvejr, men det er faktisk tilfældet i morgen. Det er nemlig ikke ret meget regn der bliver lovet, til gengæld betyder skydækket at de 37 grader vi kunne være stødt ind i, er justeret ned til 25. En verden til forskel for en småfed varmeforskrækket dansker. -10 grader købes gerne for 2mm regn! 

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan

Invitationen til Italien indebar udover cykelløbet i morgen, et fuldt lørdagsprogram med bustur rundt i lokalområdet (for alle inviterede journalister) – besøg på osteri / mejeri, kig på fine kirker, en “bike room presentation” og nations-parade med flag, i ægte OL stil, på Piazza Galimberti, hvorfra løbet starter.

Vi valgte at melde pas, på det hele! – på nær dagens indlagte frokost. Den var programsat til klokken 13, men i vanlig italiensk stil ankom selskabet med alle de andre journalister klokken 14:30. På det tidspunkt havde vi nydt en lille aperitif i restaurantens fine spa område, og spist froskost. Vi hilste pænt på de andre journalister, inden vi forlod selskabet og kørte hjem på hotellet. Vi er i Italien for at køre Fausto Coppi Gran Fondo, ikke for at skrive om ost.

001 Fausto Coppi Gran Fondo 2017

Ærligt, så var vi ikke misundelige på de journalister der trofast fulgte hele dagens program, der strækker sig helt ind til klokken 22:30 i aften, det er alt andet end lige ikke en super optakt til at køre en hård Gran Fondo.

Flot startområde i midten af Cuneo

Startområdet er placeret midt Cuneos historiske centrum, og det er en smuk ramme for både start og afslutning på cykelløbet. Vi fik hentet vores “starter-packs”, chip og startnumre, rimeligt tidligt på dagen samt kigget på den lille expo der også var sat op.
Ikke noget ud over det sædvanlige men bestemt hyggeligt!

Små detaljer i by-billedet mindede om den forestående Gran Fondo… for os var det montren der mindede os om løbet. For de lokale var det nok nærmere turisterne der ligesom Søren rendte rundt i bar overkrop i den glohede by.

Piazza Galimberti Cuneo 2017

Piazza Galimberti Cuneo 2017

Vores egen lille hurtige nations parade… det må være nok reklame for dansk deltagelse fra AoCs side.

18 kilometer – 250hm – ready!

Hjemvendt til hotellet efter frokost, var det lige tid til at kigge på den fine pakke løbet præsenterer én for. Det er en fin starter pack. Lidt halløj til solskoldende læber. Massageolie… halløj, det skal nok blive handy for 2 drenge med ømme stænger… eller noget!? Lidt energi, pasta til at tage med hjem til familien, kager… og så WD40?? Tja, måske har man en krank der er rustet sammen i morgen tidlig?

Udover den fine starterpack har vi faktisk også fået tilsendt lidt små lækre ting til turen inden afgang hjemmefra. Frække italiener strømper fra BCW, en energipakke fra Cyclingshop.dk af mærket “born” det glæder vi os til at prøve i morgen, og så en god rejsebog fra Rosinante, meget passende om krig, kærlighed, opium og Tour de France… det er da perfekt!

I dag blev der lige rullet et hyper kort tur, benene føles gode, og vi er begge friske, selvom 110km i forgårs nok lige var i overkanten, vi er ved godt mod og klar!

Søren har lige stået og fikset de sidste justeringer, på altanen med udsigt over bjergene, fuck vi glæder os.

Fausto Coppi Gran Fondo 2017

Fausto Coppi Gran Fondo – GAME ON – vi ses på den anden side!

Fausto Coppi Gran Fondo 2017

Hærvejsløbet, 5 år!

$
0
0

For femte gang arrangerede DGI Hærvejsløbet. Med hele syv forskellige ruter fordelt på både landevej og mtb er der masser af mulighed for at finde en rute som passer form og evner… Jeg har kørt løbet i ‘14, ‘15 og ‘16 og det har altid været en garant for en flot rute, god skiltning og topklasse depoter. Formen i år var so so, så det primære mål var at nyde turen op gennem Jylland til mål i Viborg.

Af Jesper Bjerring | Foto Jesper Bjerring

Jeg havde faktisk opgivet Hærvejsløbet i år. Min cykel drillede og formen er temmeligt ringe. Så Fredag eftermiddag ringede redaktøren, samtalen forløb ca. således her:

– Jesper, du skal til Flensborg…

– Jamen… min cykel?

– Ja ja, den driller, jeg har en ny Canyon Ultimate CF SLX 8.0 DI2 Disc du skal køre på…

– OK…

Canyon CF SLX 2017 Blue

Så var det ligesom på plads. Nå, over på Canyons hjemmeside, finde str. guiden, hmm mine sølle 176 var lige i underkanten. Jeg burde have en small , og ikke den medium Uggi  havde lånt. Men for pokker hvor det altså frister. 10 år gammel Cervelo Soloist vs spritny carbonraket, mekaniske gear vs Di2, fælgbremser vs disc osv. Det var jo en no brainer, jeg skulle afsted!

Hård tilføjelse til ruten

– men på den rigtig gode måde

I år havde man valgt at ændre den velkendte rute lidt, så nu var der lidt grus på plakaten, nogen synes måske brosten og gruspassager var for meget, men jeg elsker det. Det er fedt at man som arrangør tør gå lidt ved siden af og udfordre på ruten. Lange lige stræk med nylagt asfalt kan man finde mange steder, så det at man vælger at lægge disse passager ind med seværdigheder er modigt og friskt.

Jeg havde igen i år arrangeret at følges med “Tosser på Tour” aka Valde, Morten, Bo og Dennis. Dog reduceret, da Dennis blev forhindret på grund af lykkelige omstændigheder (Tillykke med knægten).

Da vækkeuret ringede kl 03.30 var det ikke den super friske Jesper som kravlede ud af sengen, men morgenmad og kaffe skulle jo passes, så der var ingen anden mulighed. Afgang fra Aarhus senest kl halv fem. Start kl 07.37, rart med god tid til at hente nummer, small talk og få tisset af inden start.

004 Harvejsloebet 2017

Indskrivningen v. Flensborg Hus bød på Philidelphiahorn, bananer og kaffe mm. Klasse. Ved nummerudlevering får jeg lige hilst på Magnus Korsgaard Nielsen fra DGI, han har en stor andel i løbet, og er spændt på hvordan de nye tiltag vil blive modtaget, blandt andet én af danmarks absolut ledeste brostensstigninger, Dimen, v. Aabenraa.

Tilbage ved bilen får jeg pakket cyklen ud, smækket hjulene på, det er altså nemt selvom cyklen er med skiver. Through axle systemet fra Mavic og Canyons ramme spiller elegant sammen. Nummeret på trøjen, chippen på hjelmen og energi i lommerne. Min Sportful Hotpack jakke kommer også på, selvom jeg ikke føler mig specielt race, men konen der har kørt mig til Flensborg insisterer! På vej mod start tog jeg den af igen, man er vel lidt rebel…

Afgang – konen fik ret!

– mon depoterne er så gode som vi husker dem?

07.37 og så afsted. Den sædvanlige stævnespeaker havde valgt at cykle med, så der var fundet en erstatning. Han gjorde det fint, men det var bare ikke Sven Weingardt som er formand for TriVelos i Flensborg og arbejder tæt sammen med SDU (Sydslesvigs Danske Ungdomsforeninger – den tyske pendant til DGI) Morten var da også noget skuffet, men det blev der rådet bod på senere på dagen

Hele morgenen havde det truet med at give vand, men vi valgte alligevel at starte uden overtræksjakkerne.. Det varede ikke dog ikke mere end 5km inden vi fortrød og gjorde stop. Jakkerne blev så på de næste mange timer for regnen kom on og off og vinden var kold. Så kan man lære at lytte til konen ha ha.

Som tidligere nævnt havde man til i år ændret lidt på ruten og første nytilføjelse kom ved den gamle grænseovergang ved Bov. Her fik man også forsmag på brostenskørsel. Eneste lille anke i min bog var at man ikke havde valgt at åbne svingbommen, så vi blev nødsaget til at køre på enkeltkolonne. Den er åben næste år, ikke?

Lige nord for Kiplev bliver Morten ramt af en punktering på baghjulet og hvad der burde være et simpelt stop giver lidt udfordringer.. Lad os sige det sådan at jeg tror der var en gruppe af ryttere som lige blev 10 år ældre da Morten lukkede op for gassen og slangen brast med et gevaldigt brag… Nå men ny slange og Co2 patron og så var vi kørende igen

005 Harvejsloebet 2017

Videre nordpå ad vekslende veje og et par fine nye buler inden næste nye udfordring, Dimen ved Aabenraa, det danske svar på de fra Flandern Rundt kendte Hellingens. 650 meter med brosten, hårnålesving og 6,2% i gns. Et rigtig fedt tiltag, som dog blev lidt presset af at stenene var våde. Rumpen godt bagud på sadlen og med et jævnt tråd, så var det dog ikke værre end den kunne køres helt til top. I like it.. Alot.

Skiltebingo og fantastiske depoter

– det er fedt med så stor variation i depoterne! 

Efter Dimen fortsatte vi videre nord og nærmede os dagens første depot ved Hesselbjerg. Vi valgte at køre igennem da der stadigvæk var masser af væske i flaskerne, men efter stemningen at tyde snød vi os selv for et super stop. Det så rigtig godt ud og der var sørget for musik og fest helt i Hærvejsløbets ånd.

Rigtig mange løb oplever problemer med skilteterrorister, så er det heldigt man her en GPS man kan downloade ruten til, det havde vi heldigvis gjort. Skiltebingo er åbenbart bare noget man skal forholde sig til i mange motionscykelløb efterhånden og altså også Hærvejsløbet. Heldigvis har de ruten til DL på deres hjemmeside, vi kan kun anbefale at man henter den ned på sin GPS.

002 Harvejsloebet 2017

Efter Tørning Mølle gik turen videre mod det måske mest cool depot, SE Arena i Vojens. Her kører man helt ind på arenaen og med SuperTron storskærm med film og slideshow har man virkelig udnyttet faciliterne som ellers anvendes som hjemmebane for Sønderjyske Ishockey. Vi fik fyldt flaskerne, smagt på de gode sager, de hjemmelavede muelibarer var særligt spitze. Morten fik dobbelt bonus i depotet da Magnus Korsgaard Nielsen også lige fik ham præsenteret for Sven og fik en videohilsen til Dennis den nybagte far, på ægte Sønderjysk-tysk.

Trætheden melder sig

– gode depoter redder dagen.

Videre fra Vojens, Valde var storkørende, mens Morten og jeg begyndte at vise små tegn på hvad der skulle vise sig at blive en dag med sidevind, vand og døde ben. Jeg begyndte at få problemer med at spise og drikke og min mave havde også besluttet sig for at jeg vist havde spist nok… der var langt til Viborg. Nu var målet bare at kommet til mellemtiden i Vejen. Her vidste jeg der ville være varm mad i depotet og håbede at ris og paprikagryde ville bringe maven i bedre stemning, og det virkede faktisk!

003 Harvejsloebet 2017

Fra Vejen støder 160 km ruten også til og det er også herfra den “hårde” del af ruten begynder.. De første lange bakker trænger sig på efterhånden som vi nærmer os Egtved og Tørskind På Mur de Refsgårde havde man endda stillet tidtagning op til en bakkespurt.. Her var det nu ikke spurt men overlevelse som det drejede sig om.. Bo, vores mand i bil havde dog valgt at stille privat depot op på toppen med hjemmebagte hindbærsnitter og napoleonshatte (tak for det Annika, det er stort overskud). Vi fik også smidt et par gels og en gang elektrolytter i lommerne og Valde fik den nærmest obligatoriske smøg inden turen gik videre mod depotet i Ødsted.

Ødsted er om nogen folkeligt og festligt. Livemusik, super stemning og smilende hjælpere. Vi fik fyldt flasker, et par bananer og en smagsprøve på drømmekage. Lækker og svampet, For mit vedkommende var jeg skiftet fra energi i flaskerne til rent vand med lidt salt og saft. Kroppen begyndte så småt at tage næring bedre til sig. Det tegner til jeg nok skal komme til Viborg. En tur gennem Vejle Ådal og så et par buler mere plus det løse. Jenumbakken med start i Skibet og Fårup Sø er bare to rigtig trælse bakker når der ikke er diamanter i benene men de blev under mange eder og forbandelser forceret og tilfredsstillelsen er stor når de er overstået.

Ikke bare brosten

– men også grus, og flere gode depoter

Ved Jelling kom endnu en af de nye tilføjelser til ruten, Kongernes Jelling som skulle passeres på grusstier. Mange vil sikkert være uenige med mig, men jeg synes som tidligere nævnt at det er et frisk pust og burde ikke under normale omstændigheder volde problemer. Specielt ikke hvis man som jeg har gjort det til en god vane lige at stryge dækkene for småsten med jævne mellemrum. Stien var rigtig god og fast i sporet så man kunne sagten holde et pænt tempo hvis man da ikke lige ville nyde skulpturene.

Videre fra Jelling mod depotet i Nørre Snede skulle der passeres et par mindre høje efter Vonge inden der kunne nydes lækker varm suppe, småkager, tørret frugt osv. Nørre Snede depotet er endnu et af dem der snakkes om som delmål når man hører rundt i grupperne. Super forplejning og god logistik.

Efter at have fået spist og drukket godt, satte vi cyklerne i bevægelse og kursen mod dagens vigtigste depot. Depotet i Funder og den sagnomspundne drømmekage. Dog skulle der lige passeres to af de grimme Passo del Vrads 1.300 meter med 5,2% i snit og Col de Funder 1.800 meter med 4% gennemsnit. Jeg har noget for Funder stigningen. Den bugter sig og har flere tempi samtidig med man kører inde i en “hule” af træer og krydser jernbanen for at få endnu et skub i de allerede trætte ben. Her tænker man kun “der er kage på toppen, der er kage på toppen”.  Valde var allerede fløjet over knoldene, så Morten og jeg havde tid til at tænke kage mange gange.

Vanen tro fristes man til at sige skuffede Funder ikke. Klasse drømmekage, boller med pålæg, Yankiebar osv. Det er dælme guf. Efter at have forsynet os godt med, ja I gætter det nok, kage, fik vi fyldt flaskerne og gjort klar til det sidste stint inden Viborg. Udover at være depotby er Funder også startsted for den korte landevejsrute på 55 km.

Den sidste etape

– det sidste depot

Morten som havde kæmpet med kramper og trætte ben var hoppet på en lille gruppe som startede ud før, Valde og jeg fik smøget og tygget færdigt. Det var også helt ok, vi virkede trods alt mere friske end han og et lille forsping kunne jo ikke skade. Der var stadigvæk to trælse bakker imellem os og Viborg og da vinden var begyndt at tage til skulle der blive nok at se til.

Valde og jeg satte efter Morten. Det var lykkes ham at få så stort et forspring at vi helt kom i tvivl om vi havde misset ham eller misforstået at han var kørt. Morten havde det ligeså, så han havde sluppet sin gruppe og ventede på os. Det gav os til gengæld mulighed for at komme til at sidde og snakke med en gruppe fra Veteranstøtten, der er en gruppe af tidligere soldater som bruger fællesskabet og cykling til at gøre opmærksom på nogle af de udfordringer der kan være som bla tidligere udsendt til kampzoner mm. Sejt projekt.

Efter en hurtig nedkørsel med et par lumske sving begyndte turen op gennem Dollerup. Anden bakke, Hald Hovedgård, stiger i flere omgange og føles altså mere træls end Dollerup som vi lige var kommet over. Ved Vattrupgaard m. 25km til mål, ligger rutens sidste depot. Det sprang vi nu over, nu skulle vi i mål.

Efter mål mangler kun den obligatoriske paradekørsel gennem de små gader i Viborg. Byen var klædt på til fest og der var rigtig godt gang i Sanne Salomonsen koncerten da vi passerede Nytorv. Fedt med klapsalver og positive tilråb. Det var tiltrængt. Turen havde taget 11 timer 31 minutter, mit dårligste resultat til dato, men også en sejr da alle odds havde været mod mig efter et år med meget lidt træning. I Vejen var jeg helt nede i sækken og klar til at stå af, det var virkelig en sejr at gennemføre i år!

Konklusion

– Hærvejen er et godt cykelløb, punktum færdig

Hærvejen er bare et super velorganiseret løb. Super depoter og fantastiske frivillige hjælpere og mange af dem. Skiltningen kikser / er flyttet et par steder og flere ryttere får en omvej, men det er virkelig svært at gardere sig imod som arrangør. Evt. endnu mere fokus på at folk skal huske at hente ruten på GPSen, for en sikkerheds skyld. De nye tiltag på ruten er lige i min ånd. Vi er ikke inde og vandre på hærvejen, men vi møder nogle fede prøvelser alligevel.

Vedr. Canyon Ultimate CF SLX 8.0 Di2 Disc.
Rigtig lækker cykel, fedt med Di2 og skiver, det siger noget om en cykel at man sætter sig på den for første gang, og kører 270 kilometer uden problemer. Det er virkelig en komfortabel og hurtig cykel.

U-profilen på Mavic hjulene er væsentlig mindre sidevindsfølsom end den gamle klassiske V profil. Hjulene og de tilhørende Yksion Pro dæk gav stor komfort og forbavsende få punkteringer regnen til trods. Mavic har fået løftet deres kvalitet til det bedre. Stivheden kunne måske godt være højere for et par relative tunge hjul, men med mine døde ben havde det intet at sige.

Hærvejen vi ses næste år!

PS: DGI arrangerer i øvrigt et nyt cykelløb i Silkeborg på Lørdag (d.15 Juli). Der er tilmeldingsfrist i dag, det køres på Jyllandsringen (til dels) og ser meget spændende ud. AoC er naturligvis på pletten, hvor vi kører efter en placering mellem “hård dag” og “sommerferie” – vi glæder os allerede.

Læs mere om det her: Silkeborg Cycle Challenge

3 udfordringer i Silkeborg og børneløb!

$
0
0

Sommerferieræs i Silkeborg, på Racerbane og det hele, det ser ret hylt ud! Vi tager ud og ser hvad det er for noget. AoCs udsendte har godt nok parkeret cyklen siden successen i Italien i søndags og har udelukkende trænet rødvin og fadøl de sidste 7 6 dage… så 1000 højdemeter bliver ikke sjovt, vi satser på gruppetto.

Af Uggi Kaldan

Silkeborg Cycle Challenge

Det er hvad DGI kalder lørdagens udfordring i Silkeborg. Der er 3 ruter, og alt sund fornuft tilsiger at redaktøren burde vælge den mellemste også kaldet – “den onde” – og den er ser faktisk ond ud, men jeg vælger selvfølgelig den lange i stedet, hvorfor pine sig selv i 3 timer, når man kan pine sig selv i 4!?

Du kan se de 3 ruter herunder. Tager du familien med er der også mulighed for lidt sjov og ballade i form af et “børnemedalje løb” – der er ikke meget info om det på nettet – men det starter klokken 10:30 og foregår på Jyllandsringen, en ægte racerbane… det kan vel ikke gå helt galt. AoC satser på at tage en junior med på distancen. Hvis ellers vejret er ok… det ser ok ud.

De 3 udfordringer

Ruten kan i øvrigt hentes til GPSen her: Silkeborg Cycle Challenge 2017

Cykelløb i Silkeborg for alle

Når du kommer i mål, er der plads til at slænge dig i græsset, nyde en kold forfriskning eller måske deltage i aktiviteterne inde på ringen. Så bliv hængende og få en på opleveren.

Inden alle deltagerne kommer i mål, er der cykelaktiviteter for både de mindste og for dem med hang til MTB og Cross.

Der vil være et medaljeløb kl. 10.30 inde på ringen for børnene. Der arrangeres også et kom-og-vær-med MTB/Crossløb.

Der kræves ikke tilmelding til børneaktiviteterne, men de 3 cykelruter kræver tilmelding, det kan klares på dagen. Tilmeldingen åbner 8:30 – alle ruter sættes igang klokken 10.00.

Vi ses!

 

Viewing all 184 articles
Browse latest View live